ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
За здрави черва и добро храносмилане: Шест ферментирали храни и напитки, които е добре да консумираме редовно | ||||||
| ||||||
Ето шест ферментирали храни и напитки, които е добре да консумираме редовно. Мисо Подправката мисо присъства в много супи и разядки в японската кухня. То е основна храна за една от най-дълголетните нации в света и е колкото вкусна, толкова и полезна. Богата е на пробиотици, които подпомагат храносмилането и усвояването на хранителни вещества в организма. А благодарение на ниското си съдържание на мазнини, е чудесна като допълнение към една по-нискокалорична диета. Кисело зеле Толкова обичано по нашите ширини и също толкова чудесно за здравето на червата. Киселото зеле е богато на фибри и пробиотици, които в комбинация засищат и подпомагат храносмилането. Благодарение на фибрите се чувстваме по-сити за по-дълго, което намалява вероятността от преяждане. Пробиотиците пък са неизменно важна част от метаболитната ни система. Кимчи Подобно на киселото зеле, корейското кимчи е богато на пробиотици и фибри. Характеризира се и с пикантност, която може дори да ускори метаболизма. Благоприятно е за храносмилането и поддържането на здравословно тегло. Кефир Тази напитка от ферментирало мляко е чудесна заради пробиотиците и протеините, които съдържа.Живите култури в кефира не само подобряват храносмилането, но и помагат за усвояването на други хранителни вещества, за да извлече организмът ни максимума от храната. Протеинът пък е полезен за мускулите. Комбуча Този газиран, вкусен ферментирал чай се слави с богатството си от пробиотици и детоксикиращите си свойства. Комбучата е полезна за храносмилателните процеси и често съдържа оцетна киселина, която помага за регулирането на телесните мазнини. Благоприятства загубата на излишни килограми, докато същевременно насърчава и доброто храносмилане. Ябълков оцет Консумацията на ябълков оцет е особено популярна в последно време заради способността да подпомага редуцирането на теглото. Неговите ползи се дължат на високото съдържание на оцетна киселина, която се свързва с по-доброто усвояване на протеини. Ябълковият оцет ускорява и метаболизирането на други вещества, докато потиска и глада. По този начин е хем полезен за храносмилането, хем за предотвратяване на преяждането и съответно отстраняването на излишните килограми, пише She Finds, цитиран от lifestyle.bg. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Какво да сложим на трапезата за Нова година?
09:28 / 31.12.2024
Вкусна питка за Нова година
08:41 / 31.12.2024
Ужас на "Ботевградско шосе": Тежка катастрофа със страховити кадри
20:28 / 31.12.2024
Мръсен въздух над София
09:45 / 31.12.2024
Концертите на 2025
17:14 / 31.12.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета