ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
За здрави черва и добро храносмилане: Шест ферментирали храни и напитки, които е добре да консумираме редовно | ||||||
| ||||||
Ето шест ферментирали храни и напитки, които е добре да консумираме редовно. Мисо Подправката мисо присъства в много супи и разядки в японската кухня. То е основна храна за една от най-дълголетните нации в света и е колкото вкусна, толкова и полезна. Богата е на пробиотици, които подпомагат храносмилането и усвояването на хранителни вещества в организма. А благодарение на ниското си съдържание на мазнини, е чудесна като допълнение към една по-нискокалорична диета. Кисело зеле Толкова обичано по нашите ширини и също толкова чудесно за здравето на червата. Киселото зеле е богато на фибри и пробиотици, които в комбинация засищат и подпомагат храносмилането. Благодарение на фибрите се чувстваме по-сити за по-дълго, което намалява вероятността от преяждане. Пробиотиците пък са неизменно важна част от метаболитната ни система. Кимчи Подобно на киселото зеле, корейското кимчи е богато на пробиотици и фибри. Характеризира се и с пикантност, която може дори да ускори метаболизма. Благоприятно е за храносмилането и поддържането на здравословно тегло. Кефир Тази напитка от ферментирало мляко е чудесна заради пробиотиците и протеините, които съдържа.Живите култури в кефира не само подобряват храносмилането, но и помагат за усвояването на други хранителни вещества, за да извлече организмът ни максимума от храната. Протеинът пък е полезен за мускулите. Комбуча Този газиран, вкусен ферментирал чай се слави с богатството си от пробиотици и детоксикиращите си свойства. Комбучата е полезна за храносмилателните процеси и често съдържа оцетна киселина, която помага за регулирането на телесните мазнини. Благоприятства загубата на излишни килограми, докато същевременно насърчава и доброто храносмилане. Ябълков оцет Консумацията на ябълков оцет е особено популярна в последно време заради способността да подпомага редуцирането на теглото. Неговите ползи се дължат на високото съдържание на оцетна киселина, която се свързва с по-доброто усвояване на протеини. Ябълковият оцет ускорява и метаболизирането на други вещества, докато потиска и глада. По този начин е хем полезен за храносмилането, хем за предотвратяване на преяждането и съответно отстраняването на излишните килограми, пише She Finds, цитиран от lifestyle.bg. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Четири зодии са истински победители днес
09:25 / 03.01.2025
Хекимян: Терзиев и Бонев показаха, че мразят София и хората в града
09:41 / 03.01.2025
Две зодии ще имат любовни проблеми през януари
15:18 / 03.01.2025
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове? | ||
Да (581) | 53% | |
Не (401) | 37% | |
Не мога да преценя (111) | 10% |