ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Има един много полезен и лесен начин да поправим грешката, ако сме пресолили супа | ||||||
| ||||||
Всичко, което ни трябва, е един картоф. Обелваме го, пускаме го цял в тенджерата и оставяме супата да къкри за около 15-20 минути. Докато картофът се готви, той абсорбира част от излишната сол. А след като си е свършил работата, го изваждаме от тенджерата. И понеже сме против разхищаването на храна, вместо да го изхвърлим, го добавяме към друго ястие или го хапваме отделно. За ефективността на трика, разбира се, си има добро научно обяснение. То се крие в картофеното нишесте. Когато се готвят в течност, картофите действат като гъба, попивайки част от солената вода. Въпреки че те няма как да абсорбират цялата излишна сол от супата, определено помагат за обезсоляването и балансирането на вкуса. В случай че след като сме извадили картофа от тенджерата супата ни все още е по-солена от желаното, си струва да я разредим с малко бульон (но такъв с ниско съдържание на натрий), вода или дори съвсем малко сметана - тя прикрива соления вкус. Оцет или сок от лимон или лайм също може да бъде ни бъде от полза, за да "спасим" пресолената супа, пише Parade, цитиран от lifestyle.bg. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета