ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Ако не сте приготвяли баница по тази рецепта, сгрешили сте | ||||||
| ||||||
· Бутер тесто - 1 пакет · Кисело зеле - 500гр · Пилешко филе - 200гр · Лук - 150гр · Черен пипер - На вкус · Захар - На вкус · Сол на вкус · Кимион - 3 гр · Доматено пюре - 2 с.л. · Чесън - 1 скилидка. · Яйце - 5 бр. · Разбито яйце - 1 бр. Метод на готвене за баница с кисело зеле: Загрейте в тенджера 2 с.л. растително масло, сложете кимион и ситно нарязан лук. Запържете за няколко минути, след това добавете доматено пюре и запържете за 2 минути. Добавете зелето със саламурата и оставете да къкри, като разбърквате, докато зелето омекне (ако е кисело, добавете захар). Важно е в края на задушаването да няма вода в зелето. Пилешкото месо се нарязва на ситно и се запържва със скилидка чесън за 2 минути. След това добавете малко вода и, като затворите капака, задушете на слаб огън за 3-4 минути. След това изпарете цялата вода, като разбърквате. Сварете яйцата за 7 минути след като заврат, обелете и намачкайте на каша с вилица. Смесете яйцата и пилето. Разточете един лист тесто върху пергамент и го поставете във форма или върху лист за печене, поставете пълнежа върху него: първо пиле и яйце, след това зеле отгоре. Покрийте с втори блат и запечатайте краищата. Направете 2-3 дупки с вилица, за да излезе парата. Намажете с яйце и сложете във фурната, предварително загрята на 160 градуса, за 20 минути. Който не е пробвал тази баница с кисело зеле е сгрешил според www.actualno.com |
Още по темата: | общо новини по темата: 359 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета