ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Лекар: Честата консумация на преработени храни може да доведе до рак | ||||||
| ||||||
Тя отбеляза, че излишната сол и наситени мазнини в такива ястия увеличава риска от затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания. Освен това може да доведе до хипертония, инсулт и атеросклероза. Консервантите и добавките в ултрапреработените храни увеличават вероятността от развитие на различни видове рак, включително колоректален рак. Затова Рогожкина препоръча сами да приготвяте храната си. В допълнение към готовото ястие, можете да приготвите проста салата от пресни зеленчуци. Няма да отнеме много време, но ще направи храната ви по-здравословна и балансирана“, каза лекарят в интервю за RT, цитирано от zdrave.to. Учени от Харвардския университет установиха, че два вида храни увеличават риска от инфаркт и инсулт . Те включват сладки напитки и преработени меса. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Самоубийство в центъра на София
15:48 / 14.01.2025
В София: Катастрофа между трамвай и микробус с деца
10:18 / 14.01.2025
Почина известната софийска диригентка проф. Адриана Благоева
19:58 / 14.01.2025
Това ли е най-новата светска двойка?
19:22 / 15.01.2025
Миро е най-големият майстор на ракия
19:40 / 15.01.2025
Актуални теми
Абонамент
Анкета