ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Институции
Криминални
Общество
Бизнес
Лекар: Честата консумация на преработени храни може да доведе до рак | ||||||
| ||||||
Тя отбеляза, че излишната сол и наситени мазнини в такива ястия увеличава риска от затлъстяване и сърдечно-съдови заболявания. Освен това може да доведе до хипертония, инсулт и атеросклероза. Консервантите и добавките в ултрапреработените храни увеличават вероятността от развитие на различни видове рак, включително колоректален рак. Затова Рогожкина препоръча сами да приготвяте храната си. В допълнение към готовото ястие, можете да приготвите проста салата от пресни зеленчуци. Няма да отнеме много време, но ще направи храната ви по-здравословна и балансирана“, каза лекарят в интервю за RT, цитирано от zdrave.to. Учени от Харвардския университет установиха, че два вида храни увеличават риска от инфаркт и инсулт . Те включват сладки напитки и преработени меса. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Есил Дюран се омъжи
16:12 / 13.01.2025
Задържаха столичанин, откраднал автомобил в "Люлин"
11:52 / 13.01.2025
Самоубийство в центъра на София
15:48 / 14.01.2025
Актуални теми
Абонамент
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове? | ||
Да (582) | 53% | |
Не (402) | 37% | |
Не мога да преценя (111) | 10% |