ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (4)
Трагична „червена" атака срещу стрелците от Ловеч
Автор: Екип на Sofia24.bg 06:10 / 29.02.2008Коментари (0)45
Евгени Йорданов пак ще трябва да спасява ЦСКА срещу Литекс

Четирима нападатели на Литекс са вкарали колкото целия отбор на ЦСКА през зимата

В утрешното дерби между ЦСКА и Литекс един срещу друг ще се изправят двама треньори, които обичат и залагат на атакуващия футбол. Стойчо Младенов неведнъж е доказвал, че атрактивният начин на игра е негова запазена марка. Наставникът на ловчанлии Миодраг Йешич също не е от тези специалисти, който робува на максимата "Отзад за 0:0, пък напред каквото стане".

Именно заради стила на Стойчо и Йешич няма как да станем свидетели на скучен двубой. Ако зависи само от тях, дерби наистина ще има. Треньорът на „червените" обаче е изправен пред сериозен проблем, свързан именно с атаката. Ако трябва да бъдем по-точни, с липсата на типични тарани.

В момента екзекуторът на Ливърпул има двама здрави централни нападатели - Евгени Йорданов и юношата Иво Димитров. Останалите двама са контузени, като Неи има вероятност да бъде възстановен, а Гарсес пропуска почти целия пролетен полусезон. И така офанзивните сили на „червените" са сведени до минимум.

Нападението на отбора по време на зимните контроли бе трагично - Гарсес и Евгени Йорданов бяха единствените, които успяха да се разпишат в противниковите врати. Евгени се завърна на пожар на „Армията", след като тренираше с Вихрен до последно. Продажбата на Чиликов обаче принуди Стойчо Младенов набързо да търси вариант за негов заместник. Йорданов обаче е само на два мача подготовка с ЦСКА. Той взе участие в контролите срещу Пирин и Миньор (Перник).

Ако Неи се оправи до утре, новината за Стойчо ще бъде добра, но едва ли голмайсторът ще може да изкара цял мач и ще бъде на сто процента ефективен за отбора. Бразилецът цяла зима страдаше от контузия и игра само в две контроли - срещу Интерблок (0:0) и Висла (0:0). Гарсес не го броим, тъй като той ще бъде извън терените още дълго време.

Странно, но най-много мачове за „червените" по време на контролите записа юношата Иво Димитров. Той игра в седем проверки, въпреки че не успя да вкара гол. Ако титулярният нападател срещу Литекс трябва да бъде избиран по това как са се представили в контролите, талантът безспорно няма равен и излиза утре на „Армията". Със сигурност обаче Стойчо Младенов ще избира между Евгени Йорданов и Неи да водят атаката на тима.

Съвсем на другия полюс е треньорът на Литекс Миодраг Йешич. Той няма никакви проблеми с нападението си. Сърбинът е един от малкото специалисти у нас, който може да се похвали с наличие на петима наистина добри типични централни нападатели - Емил Ангелов, Едуардо Дубала, Крум Бибишков, Зоран Янкович и Уилфред Нифлор. Само през зимата в тима бяха привлечени Бабангида от Левски, Дубала от Беласица и Нифлор от Франция.

„Оранжевото" нападение по време на контролите бе впечатляващо. Отборът отбеляза общо 23 гола, като 13 от тях бяха дело само на четирима нападатели. Точно толкова попадения успя да реализира целият отбор на ЦСКА по време на подготовката. Един от новите - Нифлор, се отчете с пет гола и даде сериозна заявка за титулярното място. Той попари на два пъти тунизийския Есперанс и по веднъж Динамо (Загреб), ДЖЕФ Юнайтед и Видима-Раковски.

Първоначалната форма на Крум Бибишков тревожеше всички в отбора, но таранът
изригна срещу румънския Динамо. Крум се отчете с хеттрик, а след това наказа Сатурн и на два пъти Видима-Раковски. Йешич, както и Стойчо Младенов, не успя да използва един от нападателите си - Едуардо Дубала. Бразилецът, който пристигна от Беласица, се контузи и записа само едно полувреме срещу хърватския Динамо (Загреб), но вече е почти възстановен.

Въпреки това обаче сръбският специалист има на разположение още четирима класни атакуващи футболисти. Да не забравяме и Зоран Янкович, който вкара само един гол през зимата, но си остава един от основните нападатели на ловчанлии. Привлеченият от Левски Емил Ангелов - Бабангида загатна за качествата си едва в края на подготовката и също няма да е изненада, ако се появи като титуляр срещу ЦСКА утре в Борисовата градина.

Ясно е, че който и да излезе и за двата отбора, мачът ще бъде труден и за домакини, и за гости. Въпреки проблемите в атака Стойчо Младенов разполага с добри халфове като Бадема, Петре, Удоджи, Маркиньос, както и с Велизар Димитров, който ако не замине за Унгария, ще може да играе срещу съперника. Наличието на универсалните Тунчев и Данчо Тодоров също дава леко предимство на „армейците".

НАПАДАТЕЛИТЕ В ЦСКА

Играч м г
Евгени ЙОРДАНОВ 2 1
НЕИ 2 0
Хосе ГАРСЕС 3 1
Иво ДИМИТРОВ 7 0

НАПАДАТЕЛИТЕ В ЛИТЕКС

Играч м г
Емил АНГЕЛОВ 9 1
Крум БИБИШКОВ 8 6
Зоран ЯНКОВИЧ 7 1
Едуардо ДУБАЛА 1 0
Уилфред НИФЛОР 9 5

*Заб: Мачовете и головете са през зимната подготовка.

Източник: От Стефан Ралчев, в.Топспорт







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ЦСКА няма как да сбърка срещу Септември според букмейкърите
Вижте кои са в групата за мача на ЦСКА с Черно море днес
ЦСКА търси прекъсване на черната серия срещу "моряците"
Александър Томаш: Футболът е силата на ЦСКА
Густаво Бусато: Голяма гордост е да съм капитан на ЦСКА
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията