ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
От този сорт става най-вкусното кисело зеле | ||||||
| ||||||
И тъй като съвсем скоро идва моментът, в който да сложите зелето, днес ще ви кажем на кой сорт е добре да заложите. Различните сортове зеле, които отглеждаме у нас, са подходящи за различни ястия, предястия, салати. Какъв сорт зеле да изберете? Зеле "Кьосе“ е най-предпочитаният сорт за приготвяне на зимнина, за туршия и за зелеви листа за сарми, тъй като листата стават меки, вкусни, но са и здрави – трудно се късат и това улеснява навиването на кулинарната коледна вкусотия. Цветът му е зелен, като нюансът се доближава до този на тревата, а големината е средна. Характерни за "Кьосе“ са петте броя жилки, които се намират от долната страна на зелката – до кочана. Зеле "Кьосе" е български сорт, който се отличава със своята ясно изразен кисел вкусов и характерната си хрупкава текстура. Кога се слага зелето? Смята се, че идеалното време за приготвяне на кисело зеле е краят на октомври и началото на времето. Но как точно се определя? Точният момент се определя от времето – от градусите. Ако е прекалено топло и температурите са над 15-20 градуса, зелето ще ферментира прекалено бързо и ще стане твърде кисело. Ето защо, ако есента е неочаквано топла, е добре да се изчака да застудее и слагането на киселото зеле да се поотложи. Същото важи и за твърде ниските температури – ако не сте сложили киселото зеле, преди да стане твърде студено и градусите стремително да напомнят, че идва зима, то ще стане горчиво. |
Още по темата: | общо новини по темата: 150 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Абонамент
Анкета