ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (10) | Вчера (5)
Как посрещнаха във Велико Търново първия си олимпийския шампион
Автор: Луиза Транчева 12:22 / 13.08.2024Коментари (0)1210
©
С питка и мед Велико Търново посрещна първия си олимпийски шампион Магомед Рамазанов и неговият треньор Мирослав Колев, предаде кореспондент на “Фокус". Стотици деца, които се занимават с различни спортове и тхените треньори приветстваха на стадион “Ивайло" в старата столица златния медалист, който тренира във великотърновския клуб “Илия Павлов". Те го аплодираха и му благодариха за успеха, който донесе не само за града, но и за цялата ни страна. В посрещането участваха и други златни медалисти на града.

“Много благодаря за възможността, която Велико Търново и България ми дадоха! Много съм благодарен и като виждам настроението, желанието и радостта, с които децата ме посрещат днес. Надявам след като виждат всичко това внимание към мен и моите постижения, да ги вдъхновя. Надявам се, че съм успял да ги мотивирам, за да имат цели, които да постигат!", бяха първите думи на Магомед във Велико Търново.

Той бе категоричен, че планира да се установи в България и да остане със семейството си в старата столица. В отговор на това заместник-кметът на Община Велико Търново Георги Недев заяви, че местната администрация ще осигури ведомствено жилище. Освен това Магомед ще бъде удостоен с титлата "Почетен гражданин на Велико Търново", а неговият треньор Мирослав Колев ще получи наградата “Велико Търново".

“Олимпийската титла е най-върховото постижение за един спортист, емоцията е неописуема. Много голяма заслуга за това, което той постигна има неговият треньор в Русия. Той му е помогнал там, аз тук. Много сме щастливи и двамата. Магомед премина през много тежки моменти, неговият треньор в Русия го подкрепяше, поддържаше го и вярваше в него. И в България не малко хора мислиха, че няма да успее - предвид възрастта му и факта, че три години не беше участвал в състезания, но аз повярвах", каза треньорът на олимпийския медалист.

Той допълни и, че Магомед е бил за пример на децата от спортен клуб “Илия Павлов" още преди златния медал, като изрази увереност, че след титлата ще вдъхнови още повече младежи да се занимават с борба.

Веднага след официалната част спортистът и неговият наставник разговаряха с младите спортни надежди на Велико Търново, като срещата им продължи повече от час.
Още по темата: общо новини по темата: 146
11.09.2024
10.09.2024
08.09.2024
03.09.2024
31.08.2024
31.08.2024
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ЦСКА размаза Локомотив София и спря серията от загуби в Първа лига
Вижте как Новак Джокович подгрява за мача с Григор с български хит
Карлос Насар в ексклузивно интервю пред "Фокус": Вманиачен съм да стана легенда на България
Карлос Насар обяви пред "Фокус" кои трима души не трябва да са част от федерацията по щанги
Карлос Насар разкри пред "Фокус": Федерацията ни ще остане без състезатели
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията