ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Децата на известните напускат България: Ирина Тенчева скочи в защита на Иван срещу хейтърите
Автор: Екип Sofia24.bg 17:33 / 08.08.2024Коментари (1)1005
©
В последните години се наслушахме на патриотични слова за родното висше образование от немалко ВИП персони. Иван и Андрей дори подеха кампания България те иска, с която мотивират млади българи да се завръщат в чужбина, пише България Днес. В действителност се случва тъкмо обратното – наследниците на известни в социума ни персони от различни сфери – баровци от шоубизнеса до политиката – масово бягат зад граница и завършват престижни и високоплатени университети.

Последният подобен случай иде преди броени дни. Щерката на Ивайла Бакалова и Румен Гайтански – Вълка завърши с отличие престижния университет в Лондон. 21-годишата Рая се дипломира в Бизнес факултета и е гордостта на майка си. За събитието се похвали самата Мис България – Вселена 2001, като публикува кадри от дипломирането.

Дъщерята на Гайтански ще продължи образованието си в чужбина, където според запознати живее в собствен апартамент, закупен от столичния бос на боклука.   

Неочаквано за мнозина водещият и продуцент Иван Христов публикува трогателен пост в профила си и пусна снимка от изпращането на голямата му дъщеря Ава, която заминава да учи в чужбина.

"Време е за раздяла. Прегръдка, университет в друга държава, сълзи, нов живот… Ава, обичам те!“, написа той.

Публикацията имаше неочакван ефект. Много бързо в коментарите се появи въпросът защо Иван праща детето си в чужбина, след като с Андрей Арнаудов уж толкова държат на каузата за връщането на българите в родината.

Ирина Тенчева не издържа на подобни иронични подмятания и се включи с директен яростен коментар по темата.

"Няма да влизам в обяснения за дългосрочните планове на Ава. Само ще отбележа колко тъжно е, че в споделения толкова личен момент със съвсем друго послание вие отделяте време да зададете "остроумен и непреднамерен въпрос“. Най-честата причина децата ни да напускат, било то и временно, е челният сблъсък с хората, които се включват с коментар само за да засегнат, да изхейтят, да налеят мъдрост или просто да развалят момента на друг човек“, отговори тя, а не Иван, който разкри за напускането на Ава.

Също в Англия и също в края на юли се дипломира и Виктория Пенелова от Игри на волята. Красивата бивша гимнастичка завърши с отличие университета в Манчестър.

И фолкпевицата Мария също настоя да изучи щерка си зад граница. Приоритет номер едно за звездата е образованието на дъщеря й. Миньончето плаща чудовищни такси за частното училище на Марая, която вече е на 16 години, за да може тя да получи нужните знания  ида бъде в подходящата среда.

Сега наследничката на изпълнителката е в най-скъпото частно школо в София – Англо-американското училище, където според запознати годишната такса е над 30 хиляди евро.

По този път вече минава Асен Блатечки. Порасналата му дъщеря Катерина учи в Англия архитектура, но иска като завърши, да се върне в България и да живее тук.

Не по-различна е ситуацията и при Светлана Гущерова. Моделката иска, когато пораснат четирите й деца, да заминат да учат във Виена.

Що се касае за политиците, там нещата са ясни отдавна. Още през 2012 г. синът на Корнелия Нинова – Рафаел, бе приет в два университета в САЩ, няколко в Европа и Софийския университет, но изявеният математик от Националната природо-математическа гимназия в София клонеше още тогава към изучаването на приложно математическо моделиране на финансовите и икономически процеси зад океана, каза Нинова. По-късно Рафаел се дипломира в американския университет Бъркли и е магистър от Станфорд.

Повод за гордост имаха първата дама Десислава Радева и бившият й съпруг – депутатът от БСП Георги Свиленски. Техният общ син Страхил се дипломира успешно в специалност "Човешки ресурси“ в университета "Маунт Мърси“ в щата Айова, Америка.


Още по темата: общо новини по темата: 1397
16.09.2024 »
16.09.2024 »
16.09.2024 »
16.09.2024 »
16.09.2024 »
16.09.2024 »
предишна страница [ 1/233 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Лято 2024
Природни стихии
Първият учебен ден
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията