ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Елена Тончева: Важното за един артист е да попива нещата около себе
Автор: Екип Sofia24.bg 14:29 / 03.08.2024Коментари (0)932
© Фокус
Важното за един артист е да попива нещата около себе си и да представя тази безкрайна еволюция на идеите, пречупени през собствения му мироглед. Това коментира в предаването "Сториборд" на радио "Фокус" с водещ Благой Д. Иванов режисьорът Елена Тончева.

Любовта й към киното датира още от детските й години, като споделя, че желанието й да стане актриса постепенно се трансформира в това да бъде създател на кино съдържание като режисьор. Важното за един артист, независимо с коя сфера на изкуството се занимава, е да попива нещата около себе си, и "тези преживявания, които виждаш и имаш, и пренасяш в това, което правиш, да ги интерпретираш по свой начин“. Затова според нея има разнообразие от стилове, продиктувани от това непроследимо вдъхновение, дошло от живота.

"Има една чисто техническа еволюция на уменията на това, което си представям, как го пресъздавам. Като биография, да, мога да видя как неволно, да речем, някой филм, поне документалните, този "10 без 10“ особено, тогава отразяваше неща, в които бях убедена, в които вече не вярвам. Но това не му пречи да бъде чаровен, защото е автентичен,“ каза тя и обясни, че филмът "10 без 10“ е портрет на един ексцентричен човек, който в определен час от деня на определено място тича, но не за здраве, а той си има житейска история, която му е наложила да има много строг график в преследване на своя лична цел.

Документалният филм "Дупката“ разказва за историята около "дупката в Царичина“, където работна група от Българската армия започва да копае в търсене на мистериозен артефакт. Филмът е посветен на процесите в едно общество, което изживява криза на идентичност и в търсене на нова такава, след настъпилите промени през 90-те години, хората се обръщат към метафизичното, към езотеричното. Художественият филм на същата тема "Триумф“ на Кристина Грозева и Петър Вълчанов вече има своята премиера на фестивала в Торонто и се очаква скоро да бъде представен и пред българска публика.

Историята в най-новия й филм "Никол“ е вдъхновена от истинска история, разказана й от актьора Пенко Господинов. "Този тип психопатско мислене ми стана много интересно и много време тая история исках да я направя по някакъв начин. Това е филм, който е направен с малко по-голям ресурс от това, на което бях свикнала, и той съответно изглежда по-полирано и излъскано и включва такива неща, които не съм си позволявала да правя преди това. Затова беше най-интересното преживяване, което съм имала,“ обясни тя и добави, че премиерата на филма ще бъде на фестивала "Златна роза“.

"Тези филми са отражение на неща, които ме вълнуват. Това не означава, че съм мрачен човек, тези филми все пак са черна комедия,“ допълни тя.  

Според нея да се прави в България кино е трудно, но трудно е навсякъде по различни причини. "Конкретно в България трудности са свързани с това, че все пак ресурсът, с който се прави кино, който не е чак толкова малък, е строго охраняван и да се достигне до него винаги е предизвикателство,“ каза тя и добави, че има няколко пълнометражни сценария както нейни, така и в съавторство, които предстоят да бъдат реализирани.


Още по темата: общо новини по темата: 1397
16.09.2024 »
16.09.2024 »
16.09.2024 »
16.09.2024 »
16.09.2024 »
16.09.2024 »
предишна страница [ 1/233 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Лято 2024
Природни стихии
Първият учебен ден
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията