ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (7)
Мими Христова: Нещата от реалния живот са много по-болезнени, отколкото в борбата
Автор: Георги Куситасев 08:27 / 08.07.2024Коментари (0)1024
© Неформално с Георги Петков
Многократната медалистка от световни и европейски първенства по борба Мими Христова беше едва третият гост в "Неформално с Георги Петков". От онзи 20-и юли, 2020-а година, доста неща се промениха в живота и кариерата на двукратната европейска шампионка.

В документалната продукция, посветена изцяло на дългогодишната национална състезателка, тя разказва не само за стъпките, направени напред в последните години, но ни връща и към началото на спортния си път. Тя разкрива душата и сърцето си в материала на колегата Георги Петков, като до момента не беше разказвала защо въпреки преодолените препятствия в борбата, животът ѝ извън тепиха е бил несравнимо по-труден.

"Нещата от реалния живот са много по-болезнени, отколкото в борбата. Роди се първият ми брат - Велизар, всичко изглеждаше нормално, но в един момент осъзнаха, че той... не вижда. И започнаха трудни години за нашето семейство. След това се установи, че има и детска церебрална парализа. И те бяха съкрушени. След това се роди брат ми Пламен. Отново, бременност, която е съвсем нормална, никакви неприятни индикации. На 4-годишна възраст разбрахме, че той е с аутистична форма. Тотално им рухна животът. Никога няма да изпратя брат си на бал, той никога няма да има семейство. Но знаеш ли - на никой не му пука! Единствено е важно да продължаваш да вършиш работата си", сподели Мими.

"Старал съм се винаги да съм с нея. На състезания, на преборвания. Съжалявам единствено, че в някои случаи, когато беше важно, нямах възможност", споделя вторият баща на Мими - Александър.

"Нямаше кола. Ходеше на лагери с влака. Изпращах я винаги. Бях с нея на гарата и носехме заедно куфарите. Имахме си един MP3-плейър. За двете ни. Когато едната ходеше на състезание го ползваше, а след това го даваше на другата. Така живеехме. Скромно, но с ясни цели в живота", довери най-добрата приятелка от детинство на Мими - бившата състезателка по волейбол Ива Кордова. "Най-силната черта на Мими е сърцето ѝ. Тя е много емоционална, но и изключително силна, когато е необходимо", добавя треньорката ѝ по джудо Таня Василева.

"Мими е човек с главно "Ч". Всичко, през което е преминала в борбата и извън нея я е направило такава категорична личност и истински приятел за всички в клуба ни", разказва още първият ѝ треньор в борбата Юлиян Георгиев.

"Хората, на които можеш да разчиташ, се познават тогава, когато губиш, а не когато печелиш. Единственото нещо, за което съжалявам, е че не можах да отида на трета Олимпиада и да взема олимпийски медал. Но от друга страна, не се знае каква цена съм щяла да платя в замяна на това. За всичко се плаща в този живот", заключи Христова.

Истинска, неподправена, емоционална, усмихната, а когато трябва и сериозна. Това е Мими Христова. Едно истинско българско сърце в борбата! Не само в смисъла на спорта. А на борбата, наречена живот.

Очаквайте и втората част от документалната продукция, посветена на шампионката ни! В нея ще видите личното мнение на треньора, който е съпътствал националката ни през огромна част от успешния ѝ спортен път - Петър Касабов. Специалистът, на когото са благодарни майката и бащата на покорилата европейския връх златна медалистка. Също така за първи път тя ще разкрие и кой е човекът до нея, с когото дели добро и лошо в живота си. И който винаги ѝ е бил подкрепа - в пораженията и при триумфите.

Цялата първа част от филма на Георги Петков може да видите в прикачения към статията видеофайл, както и ТУК.

Още по темата: общо новини по темата: 140
02.09.2024
26.06.2024
16.06.2024
13.06.2024
21.05.2024
19.05.2024
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев преди мача със Северна Ирландия: Настроението в тима ни не е от най-добрите
ЦСКА разби дублъла си в последната контрола от лагера в Банско
Легенда на Ливърпул почина на 86-годишна възраст
От Локомотив София обявиха страхотна новина за феновете
Германия е огромен фаворит на букмейкърите срещу Унгария, но статистиката показва друго
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията