ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (9)
Григор Димитров: Свършил съм много работа в ментален аспект
Автор: Георги Куситасев 16:52 / 02.07.2024Коментари (0)300
© FB: Wimbledon
Григор Димитров се класира вчера за втори кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис при мъжете - "Уимбълдън" след успех с 3:0 сета над 56-ия в света Душан Лайович от Сърбия.

В третата част българинът навакса пасив от 1:4, за да стигне до чист успех и да си осигури двубой с талант номер 1 на Азия във втората фаза.

Григор, никога не е лесно в първия кръг на турнир от Шлема, но ти се справи в 3 сета. Какво мислиш за нивото си?

Не знам. Вече съм тук от доста време и беше страхотно най-после да изляза на корта. Винаги си нервен, когато стартираш турнира в понеделник. Обикновено харесвам това чувство, но понякога нервите са в повече, отколкото ми се иска, а положението беше точно такова през днешната сутрин. Имах пеперуди в стомаха и дори в един момент малко се съмнявах в себе си, но това е нормално. Точно тогава идва ролята на менталната сила, а аз съм свършил много работа в това отношение, на която мога да разчитам и сега е времето да се състезавам, опитвайки се да мина през мача по възможно най-добрия начин. Днес направих много силни първи два сета, след което в третия сет имах известни проблеми в лакътя си и затова взех хапче, за да съм сигурен, че ще издържа, ако ми се наложи да разигравам повече. Наистина съм щастлив, че спечелих в последователни сетове. Точно това щях да те попитам.

В третия сет губеше с 1:4, а след това също трябваше да спасяв

Grigor Dimitrov Wimbledon 2024 R1 - Court Interview from archibal on Vimeo.

аш точки за пробив. Колко доволен си от факта, че съумя да спечелиш с 3:0?


На трева трябва да си готов за всяка една точка. Казвах си, че играя добре и разчитах отлично неговия сервис. Просто исках да се уверя, че правя точните неща на корта. Понякога нещата ти се изплъзват, неизбежно е. За играч с еднорък бекхенд е малко по-трудно, защото трябва да се движиш повече и да стоиш много по-ниско сравнение с позицията ти на всяка една друга настилка. Понякога трябва да намериш алтернативи, когато тялото ти не се чувства по най-добрия възможен начин и днес съумях да запазя спокойствие, като се абстрахирах от мислите за лакътя, а вместо това мислех как да удрям топката и точно това направи разликата.

Това е твоето 14-то участие на Уимбълдън, така че определено имаш опит. В момента си номер 10 в света. Можем ли да кажем, че остаравяш като хубавото вино?

Никога не съм опитвал алкохол, но бих се съгласи с теб, щом го казваш. Това не е съвпадение, защото и преди съм бил в тази позиция. Напоследък често получавам този въпрос и просто ще кажа, че през годините съм полагал много труд и просто няма как да знаеш кога всичко това ще даде нужния резултат. Благодарен съм с мястото, на което се намирам в момента и оценявам всеки един мач, независимо дали печеля или губя. Истината, е че загубите болят много повече отпреди 10 години и никак не искам да губя. Боря се, колкото мога и правя нещата по най-добрия възможен за себе си начин. Нямам никакви съжаления. Дали ще съм на 33, 35 или 37, то бих бил щастлив да играя за себе си и тази публика, ако все още се наслаждавам на играта и се чувствам достатъчно добре физически.
Още по темата: общо новини по темата: 259
04.07.2024
04.07.2024
03.07.2024
03.07.2024
02.07.2024
02.07.2024
предишна страница [ 1/44 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Страхотно! Григор Димитров оглави супер турнир в САЩ
Григор Димитров с нова атака на трети кръг на Уимбълдън днес
Григор Димитров няма да играе днес на Уимбълдън
Локомотив София и Миньор Перник не се победиха в контрола
Волейшампионът ни Левски привлече словашки посрещач
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията