ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (7)
От славния ЦСКА останаха само феновете
Автор: Лъчезар Тодоров 14:04 / 01.06.2024Коментари (0)964
© facebook.com/ultras.bulgaria
ЦСКА загуби баража за място в квалификациите в Лигата на конференциите. И по-добре така. Отбор, който завършва сезона с 6 мача без победа, няма място дори в пресявките на днешния еквивалент на Интертото. Турнир, който преди 15-20 години беше синоним на смях и съжаление. Днес... днес е блян.

Няма и година от резила със Сепси, в които шестия в румънското първенство напълни кошницата на столичани. И то само няколко месеца след фотофиниш с Лудогорец. 10 месеца по-късно гледката в Борисовата градина продължава да е грозна. По-грозна и от смъртта даже. Не мисля, че има много смисъл да говоря за каквито и да е футболни качества и ЦСКА в едно изречение. От няколко години насам най-успешният клуб е тотално разграден двор със сгрешена политика във всяко едно естество - трансфери, маркетинг, ръководство. Само крайно слепите и невменяемите интернет специалисти продължават да твърдят, че ЦСКА е на две-три "класни" попълнения и един "мъжкар" треньор от солиден отбор и налагане на хегемония в България. Няма смисъл да говорим и за миналото. ЦСКА отдавна не е гранд на България. Нито футболистите заслужават да играят за клуба, нито ръководството знае къде се намира.

Като стана дума за ръководство, някой може ли да ми каже кой управлява ЦСКА? Кой дава парите за издръжка? Къде е? Пресконференция или ще продължаваме да го караме само на комюникета? На последната среща с медиите отново се говореха до болка познати догми за бъдещ ренесанс и вече гонените високи цели - титла, купа и евроучастие. Доскорошният собственик... пардон, финансов благодетел, вече го няма. А след него потоп. Този, който дойде уж като спасител, поквари всичко де що имаше да се покваря. Някой хора така и не разбраха, че Ловеч не е София и че феодализмът отговаря по-скоро на Средновековието, а не на 21 век. Особено когато се имаш за Господ Бог и егото ти те надхвърля с около два метра.

Вечният въпрос, който вълнува феновете на ЦСКА е, кой е отговорен за състоянието на клуба? За състоянието на марката? Като се започне от покойния Илия Павлов, Васил Божков, Александър Томов, Титан, Ганчеви... Виновни няма! Всеки си използва емблемата с трите звезди за лична изгода и я захвърля като използвана салфетка. Но не от носа.

Вчерашната поредна подигравка вече не е изненада за нито едно "червено" сърце. На мачове на ЦСКА останаха да ходят крайните мазохисти, които с напускането на собствения си апартамент си дават ясната сметка, че "и тоя мач ще е като оня- трагедия". Странно нещо е футболът. В живота може да се разведеш или да се разделиш с половинката, но връзката между ЦСКА и феновете прилича повече на някакъв системен тормоз и малтретиране, от който няма измъкване. Пък ако ще и на арменския поп да се оплачете.

Вчерашното прекратяване на мача беше очаквано, ако знаете къде да гледате и да слушате. Днес колегите от другите медии се надпреварват да изкарват феновете като крайни хулигани, изроди, рецидивисти, пройдохи...А истината е, че на тях просто им е кипнало. И то от доста време. Аз лично вярвам, че играчите на ЦСКА заслужаваха по 100 тояги на гол гръб на центъра на терена преди да им се разпише анекса на договора. Застрашавало се здравето на футболистите с нахлуването? Ако това беше така, повярвайте ми, 40-50 души полиция нямаше да могат да се справят и да овладеят положението. Същият този "голям враг" на ЦСКА от Бистрица също не пострада. Ако наистина не разбирате нахлуването и ексцесиите, то по-добре не слагайте епитети и се въздържайте от мнение. Или поне не очаквайте някой да ви вземе сериозно.

Да, не е готино да се чупи. Нито Националния стадион, нито камери, нито каквото и да е било по пистата. За това няма извинение. Нервите са лош съветник и когато си на мач на ЦСКА, трябва да си наясно с какво си се захванал.

Та, да...тези фенове наистина са единственото нещо, което остана от славните 4 букви. Лудите, които продължават да вярват, че някой ден и на "червената" улица отново ще изгрее слънце. Дълги години феновете на клуба бяха твърде заети да търсят проблемите навън, а не вътре. А те по мое мнение са равнопоставени.

След поредния несъстоятелен сезон всички се питаме едно: докога "играйкането" в ЦСКА ще продължи? Човекът с шлифовалката си тръгна по терлици. Той не обича да му се задават, нито да отговаря на въпроси. С всеки изминал ден кестените стават все повече и повече, а желаещите да ги вадят от огъня бързо-бързо дават задна и заемат позиция на голям ЦСКА-р, който обича да дава акъл наляво и надясно.

И за финал бих искал да призова всеки който е сърдит или обиден на феновете на ЦСКА и твърди, че има какво да каже, да направи две крачки напред и да говори. Този път нека да е истината за разнообразие! Имаме време.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Илиан Илиев преди мача със Северна Ирландия: Настроението в тима ни не е от най-добрите
ЦСКА разби дублъла си в последната контрола от лагера в Банско
Легенда на Ливърпул почина на 86-годишна възраст
От Локомотив София обявиха страхотна новина за феновете
Германия е огромен фаворит на букмейкърите срещу Унгария, но статистиката показва друго
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията