ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Рафаел Надал: Новак Джокович е най-добрият тенисист в историята
Автор: Петя Кузева 22:42 / 20.09.2023Коментари (0)2143
© CNN
Рафаел Надал вярва, че дългогодишният му съперник Новак Джокович е най-великият тенисист на всички времена и казва, че "няма какво да обсъждаме" относно спора за най-големия в спорта. 

Сърбинът наскоро спечели рекордна 24-та титла от Големия шлем на US Open, като изпревари с две Надал на второ място. 

Джокович може да се похвали и с рекордните 39 титли от "Мастърс 1000", три пред Надал и с най-много седмици, прекарани като №1 в света с 392, с 82 седмици повече от Роджър Федерер на второ място. 

"Вярвам, че числата са си числа и статистиката е статистика. И в този смисъл смятам, че той има по-добри числа от моите и това е безспорно", каза Надал пред испанското издание Diario AS, цитирано от CNN.

"Няма да е достойно, нито имам толкова голямо его, за да се опитвам да прикривам реалност, която не е такава. Това е истината", каза Надал. 

"Останалото са вкусове, вдъхновение, усещания, които единият или другият играч може да ви предаде, че може да харесате единия или другия повече. Мисля, че по отношение на титлите Джокович е най-добрият в историята и няма какво да го обсъждаме", откровеничи Надал. 

Той добави, че някои хора биха могли да кажат, че е имал "лош късмет" с контузии и Джокович се е радвал на по-добро здраве, но каза философски, че "в известен смисъл това също е част от спорта". 

"Поздравявам го за всичко, което постига и това не ме кара да се чувствам разочарован", каза Надал. "Казах го, когато бях този, който спечели най-много шлемове, казах го, когато бяхме равен и го казвам сега, когато изоставам", заяви спортсменски испанецът. 

"Няма да бъда този, който се опитва чрез лична борба да иска да бъда това, което не съм. Това, което е, е и което не е, не е. Казвам го много доволен от всичко, което съм направил." 

37-годишният Надал не е играл състезателен тенис, откакто нарани бедрото си при поражение във втория кръг от "Макензи Макдоналд" на Откритото първенство на Австралия през януари и обяви през май, след като се отказа от Откритото първенство на Франция, че следващият сезон ще бъде последният му като професионалист. 

Надал споделя, че остава "доста убеден", че ще се пенсионира след следващата година, но признава, че "не може да каже на 100 процента". 

"Ако изведнъж нещата проработят много добре, физически се чувствам добре, главата ми обикновено работи нормално... Ако се чувствам конкурентен и се наслаждавам на това, което правя, защо да се ограничавам?", остави сам вратичка той.

Рафаел Надал призна, че в момента или тренира, или е на рехабилитация два пъти на ден, за да се подготви за следващия сезон, но все още играе много малко тенис.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Нидерландия с чудесна възможност за първи полуфинал на Европейско от 20 години
Петър Стойчев: Няма никакво значение, че си добър плувец, ако времето и теченията не са на твоя страна
Страхотно! Григор Димитров оглави супер турнир в САЩ
Григор Димитров с нова атака на трети кръг на Уимбълдън днес
Григор Димитров няма да играе днес на Уимбълдън
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията