ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Линда Петкова отваря нов ресторант | ||||||
| ||||||
Заведението, чиято лента ще бъде прерязана скоро, ще е позиционирано в София или в морския курорт "Лозенец" - любимото място за летни ваканции на семейство Петкови. Не било изключено ресторантите да са два, допускат вещи в занаята. Половинката на лидера на ПП ще предлага като основно меню морски деликатеси за заможни ценители. В листата са включени морски раци, океански лобстери, стриди и прочутите миди "Сен Жак". Подбрана от Линда реномирана фирма от Канада ще снабдява бизнеса й с даровете на морето, разказват още нейните приятели. Подобно на ресторантите в нюйоркското Сити, порциите нямало да надвишават сто грама, а цените тръгвали от 50 лева нагоре. Не е ясно дали експремиершата отново ще запаше престилката и ще готви лично за ВИП клиентелата си. Линда Петкова няколко години се справяше "соло" със сладкарския си бизнес и едва в началото на миналата година се обзаведе с помощничка. За гурме ястията в новия ресторант обаче със сигурност ще се наложи да назначи "мастър шеф". "На всяка манджа не можеш да бъдеш мерудия", коментират посветени в тайните на кулинарията. "Морските дарове не само се приготвят по специфичен начин, но и се поднасят със съответни ритуали", открехват ни майсторите. "Някъде например мидите се сервират с черни ръкавици на клиентите", разкриват те и препоръчват на съпругата на Петков да си назначи и подходящи келнери. В навечерието на Нова година канадката призна, че "е главният у дома". "Движа почти всичко и се опитвам да бъда добра навсякъде, нямам помощничка", довери Линда. Баш майсторката в кухнята не може да се нахвали от свекърва си Венета, която й помагала много и от която усвоила важни тайни в готварството. Бившата БГ премиерша много пъти е споделяла, че е започнала да меси и пече прословутите си безглутенови торти заради здравословните проблеми във фамилията. Самата тя открила, че глутенът в храните е виновник за проблемите й с щитовидната жлеза. Майка й също страдала от рядко заболяване на обмяната, а средната й щерка Ема - от диабет, пише "България Днес". Дали домочадието на Линда ще похапва в рибния гурме ресторант, засега остава загадка. По принцип морските дарове са подходяща храна за хора с ендокринни заболявания, така че сигурно и те ще бъдат клиенти на заведението. Разбира се, това е само прогноза, защото още никой не е опитвал рибните изкушения на експремиерската съпруга. Близките й обаче са убедени на сто процента, че Линда ще се справи отлично, тъй като я познават като човек, който винаги върши нещата докрай. При това - със старание и мотивираност, а бизнесът винаги се е държал на тези качества. |
Още по темата: | общо новини по темата: 7007 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/1168 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Любопитни новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Такситата блокират АМ "Тракия", пускат само коли на специален режим
11:43 / 20.11.2024
Задържаха моториста, блъснал баба и внуче на столичния булевард "Гешов"
08:04 / 20.11.2024
Абонамент
Анкета