ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (7)
Алън Пардю нападна Лудогорец преди дербито с ЦСКА-София
Автор: Екип Sofia24.bg 15:47 / 27.11.2021Коментари (1)5468
© ЕПА/БГНЕС
Съветникът на Гриша Ганчев в ЦСКА-София - Алън Пардю, даде интервю пред английския "Daily mail". Той говори за ситуацията в Нюкасъл, английския футбол, както и други клубове от Острова. Пардю обаче обърна внимание и на ЦСКА и българското първенство. Както е известно, в момента Алън Пардю работи за клуба от Борисовата градина. 

"ЦСКА имаше страхотни моменти в миналото, големи победи срещу Ливърпул и Байерн Мюнхен, но това е много-много назад във времето. В момента това ниво, което поддържаме, ни устройва и е важно. Разликата е в класирането в Европа и не може да бъде в рамките на половин милион паунда“, каза Пардю.

Той коментира и последната загуба на ЦСКА-София в Лига Европа.

"Да, загубихме срещу Бодьо/Глимт с 0:2, при минусови температури на изкуствения терен в Норвегия, но сблъсъкът в понеделник срещу Лудогорец, шампион на България от последните 10 години, вече се очертаваше на хоризонта. Това е най-голямата ни цел“, казва Пардю.

"С тях се гоним в класирането, важни са точките. Собственикът на Лудогорец е собственик на компанията, която държи телевизионните права за българския футбол. Това означава, че играта ни ще бъде трудна. Правилно ли е това?“, заяви още Пардю.

"Ние спечелихме Купата на България миналата година и ги победихме на полуфинала, а този сезон смятаме да ги "затворим“. Събрахме добър отбор с доста нисък бюджет и директните мачове ще определят кой ще спечели титлата“, прогнозира Пардю.

Изминаха повече от три години, откакто Пардю не работи в английския футбол. Той беше уволнен от Уест Бромич Албиън след пет месеца, неспособен да ги спаси от ужасния старт на кампанията им 2017-2018.

"Чувствам се малко огорчен, защото по някаква причина хората ми обърнаха гръб след Уест Бромич“, казва 60-годишният мъж. "Можете да получите лоша ръка като мениджър. Вижте Дейвид Мойс в Съндърланд и сега го погледнете в Уест Хем. Беше му даден още един шанс".

Мениджърските кариери на Пардю и Мойс се развиват паралелно, като започват от третото ниво на английския футбол през 90-те години, печелят промоции в по-горни дивизии с Рединг и Престън, преди да се изкачат във Висшата лига.

"Дейвид Мойс е страхотен човек, идеален е за Уест Хем. Този път той има добра ръка и може да я изиграе добре, защото има качества и опит. Не съм имал този шанс отново и се надявам да го получа, защото все още съм гладен за работа. Не се притеснявам да се върна в Англия. Мога да свърша добра работа", казва Пардю.

Пардю е носил успех на повечето клубове, които е управлявал. Промоция с Рединг, финали на ФА Къп с Уест Хем и Кристъл Палас, трофея на Футболната лига със Саутхемптън за първи път от 34 години.

В Нюкасъл отборът му завърши пети и попадна сред осемте най-добри в Лига Европа, преди звездните играчи да бъдат продадени, а привържениците да се обърнат срещу него, като агент на презирания собственик Майк Ашли. Звучи ли ви познато?

Пардю също казва, че отборът на Нюкасъл "изглежда има къса скамайка в момента“ и се нуждае от нови играчи.

" Правилният ход беше да напусна Нюкасъл, защото феновете не ме искаха. Може би аз съм единственият човек, който знаеше точно какво преживява Стив Брус, защото същото се случи и с мен заради Майк.

"От понеделник до петък не беше проблем, беше прекрасно преживяване, прекрасни хора. Тогава идва събота и трябва да спечелите", казва Пардю. 

Пърдю коментира и настоящия мениджър на "свраките" - Еди Хоу.

"Еди Хоу, с цялото ми уважение, не е управлявал голям клуб и ще го намери за трудно, особено защото отборът изглежда има къса скамейка. Има нужда от нови играчи, а е трудно да се направят трансфери през януари. 

Феновете на Нюкасъл мечтаеха за ера, в която могат да се конкурират с най-добрите клубове, а при Майк никога не са имали това. Сега го имат, ако новите собственици са верни на думата си. Успех на тях! С големи финанси и подкрепа, Еди Хоу има всички шансове да направи клуба успешен и наистина се надявам той да се справи", завърши Пардю.
Още по темата: общо новини по темата: 156
23.08.2022
01.06.2022
26.05.2022
25.05.2022
21.05.2022
20.05.2022
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абе Пърдю...онези норвежци не е ли и за тях изкуствен терена ? В София що не ги биха ,като беше естествен.
Коментарите са на публикуващите ги. Sofia24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ЦСКА разби дублъла си в последната контрола от лагера в Банско
ЦСКА представи Илиан Илиев-младши
ЦСКА срещу белгийски гранд в Младежката лига на УЕФА
ЦСКА с нов силен трансфер за днес
ЦСКА има повод за празник днес
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията