ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Защо ГЕРБ-СДС искат извънредна сесия на СОС?
© Facebook
Всички си спомняме билбордите от миналата година, които гласяха "Писна ли ви от задръствания...гласувайте за Борис Бонев". И сега въпросът е, кога ще писне на софиянци от Борис Бонев и от Терзиев, тъй като са редица проблемите, с които и г-н Хекимян ви запозна, но нашата идея и нашата инициирана сесия е и поради още няколко проблема, които забелязваме. Един от тях за съжаление не само коства неудобство, коства и човешки живот и става дума за пътната безопасност в нашия град. Конкретно и за маркировките, които виждаме, че на много места в града са изключително занемарени. Това коментира пред журналисти Димитър Вучев - общински съветник от ГЕРБ-СДС, предаде репортер на Sofia24.bg.

"Има едно неписано правило, че най-малкото преди започване на учебната година се обновяват маркировките на повече места около училищата. Ние показахме многократно редица детски заведенияи учебни заведения пред които няма маркировки, които да са обновени в началото на учебната година. Час от въпросите, които задаваме са и в тази връзка, защото "София-Инвест" е дружеството, което е натоварено със задачата да организира целия процес. Това е така, тъй като лятото изтекоха договори, за които се знаеше, че от години назад ще изтекат това лято, въпросът беше защо те не бяха подновени. Част от въпросите които ние ще зададем на сесията е какво се случва с това възлагане на "София-Инвест", избобщо има ли някакъв процес на движение, защото очевидно от юни месец, когато изтекоха тези договори нищо не се случва и нека не се правим на ударени. Всички виждаме какво се случва с маркировките в нашия град. Има и други, редица въпроси, които ще повдигнем, те отново са свързани със сектор "Транспорт". Имаше едно решение, съвсем скоро, за отпускане на средства за авто и електротранспорта, буквално преди една седмица - разплатени ли са някакви пари на транспортните оператори? Измина вече доста време, очевидно беше спешна сесията, очевидно тези пари трябваха и бяха необходими в онзи момент да бъдат изплатени, а даже и преди него. Какво се случва с изплащането на тези пари? Решението на Общинския съвет е от 3 октомври.

"Помните много добре решението на кмета във връзка със Синдикалните организации във връзка с два пъти по 15% за вдигане на възнагражденията в сектора. Единият път се случи - какво се случва с второто увеличение от 15%? Какво се случва с бонусната система, която беше обещана. Има ли изобщо разписана концепция как ще изглежда тази бонусна система. Защото, съгласете се, много проекти в града не вървят. Те не вървят защото изобщо не са стартирали, при положение, че изобщо не са стартирали това означава, че стоят стотици милиони по наша информация над 600 по сметките на Столична община. Оправдания, че няма 3 милиона или 3,5 милиона за бонусна система е абсолютно несериозно. Проблемът не е в парите, а в това как го правиш и кога го правиш. И когато си поел ангажименти не само пред Синдикалните организации, но и пред целия град - да изпълняваш тези обещания. Това са още въпроси, които ние ще зададем на сесията", коментира още Вучев.

Антон Хекимян отбеляза, че са събрани необходимите 21 подписа за свикване на извънредното заседание на Столичния общински съвет: "Силно се надяваме това да не бъде подминато от председателя Цветомир Петров и да вземе някакво решение, което да е съобразено с мнозинството на неговата група, която той представлява, а наистина да отсъди като пръв сред равни и да свика тази извънредна сесия, защото темата е наистина наложаща".


Още по темата: общо новини по темата: 599
11.10.2024 »
11.10.2024 »
11.10.2024 »
10.10.2024 »
10.10.2024 »
10.10.2024 »
предишна страница [ 1/100 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Земетресения в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Мигрантски натиск към България
Катастрофи в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията