ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Започна подготовката за ремонта на подлеза на бул. "България" при Професионалната гимназия по дизайн "Елисавета Вазова"
© Facebook
От столичния район "Триадица" публикуваха отчета си за свършената работа от районния кмет и администрацията за периода от 24 до 27септември, видя Sofia24.bg.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

- Проверки в района.

- Премахнати незаконни съоръжения пред наргиле-бар.

- Отрицателна позиция срещу застрояването на "Мотописта".

Започна подготовката за ремонта на подлеза на бул. “България“ при Професионалната гимназия по дизайн "Елисавета Вазова“. С оглед на дълготрайната липса на осветление в посочения подлез вследствие на вандалски прояви, до започването на строителните дейности, е обезопасено с временно елзахранване и осветление.

Комисия, назначена от кмета на район "Триадица" Димитър Божилов, извърши оглед на сградата на ясла към ДГ№40 "Проф. Георги Ангушев“ на ул.“Боянски водопад“ до бл.238 във връзка появили се дефекти вследствие на течове от покрива. На терен бе и районният кмет, който се включи в проверката, както и представител на фирмата-изпълнител на преустройството, тъй каро обектът е в гаранционен срок. Комисията, председателствана от зам.-кмета с ресор "Обществено строителство“ инж. Христо Вълчанов счита, че е необходимо предприемането на спешни ремонтни дейности за отстраняване на констатираните дефекти, съгласно чл.28 от сключения договор за строителство. Зам.-кметът на район "Триадица" Руслан Баждеков от своя страна се срещна с директора на детската градина и с майки на дечица, посещаващи яслата. Обсъдени бяха различни теми и въпроси.

Район "Триадица" започва процедура по обявяване на проект за застрояване на част от "Мотописта". Инициативата е на частен собственик, а задачата – на Направление "Архитектура и градоустройство“. Районната администрация е против направеното предложение и ще продължи да отстоява своята позиция като един от аргументите е, че кварталът трябва да е място за спорт и атракции. Заинтересованите страни, съседите и общността също могат да проявят активност и да депозират официално своите становища и мнения в деловодството на района или на електронния ни адрес: triaditza@triaditza.org

Във връзка с подаден сигнал за нередности в търговски обект в Южен парк III част, кметът на район "Триадица" разпореди цялостна проверка на мястото и всички свързани документи. Комисия, ръководена от зам.-кмета инж. Джани Антова и включваща представители от отделите УТКРС, РКТД, правния отдел и Столичния инспекторат - район "Триадица" бяха на място и извършиха оглед. Проверката продължава.

Районният кмет Димитър Божилов взе участие в ресорната комисия по екология към Столичен общински съвет. По негово настояване бе отложена точката от дневния ред, предвиждаща гласуване за премахване на трайна растителност в частен имот, находящ се на ул. “Янко Забунов" в кв. “Ив. Вазов". Съображенията на района са, че е налице градоустройствено предложение, което ще промени показателите на имота и може да не се наложи изобщо да се премахват дървета.

Район "Триадица" продължава реализацията на проекта за изграждането на парк "Боряна“ в кв. “Иван Вазов“. Работи се върху алеи и шадраван. Предстоят и други подобрения, които да превърнат градината в предпочитано място за отдих на жителите на квартала. На мястото на стара, изоставена и опасна сграда, която бе съборена със съдействието на районната администрация, поетапно се обособяват паркови елементи, които да внесат нов облик на междублоковото пространство.

Преподаватели по физическо възпитание и спорт от всички общински училища в "Триадица" се събират, за да обсъдят възможните проекти, които да включат в първия етап на Ученическите игри 2024/2025 година. Те са поканени от районната администрация, която всяка година успешно организира протичането на игрите. Училищата от района винаги вземат първите места в оспорвани съревнования със спортистите от цяла София.

Служители на район "Триадица" извършиха проверка на столовото хранене в 73 СУ "Владислав Граматик“. Подобни проверки се правят всяка седмица в различни образователни институции. Проведени са разговори с училищното ръководство, снети са показания от служители, тече и официален обмен на кореспонденция. Проверява се и доставчика на услугата “Мляко и плод", които не е под юрисдикцията на района, а се администрира от МОН.

Във връзка с инициативата "Граждански бюджет на София- София избира“, комисията, определена от кмета на район Триадица , проведе заседание за обсъждане на постъпилите идейни предложения за района. Комисията се ръководи от Методологията за гражданския бюджет на София, приета от СОС през април 2024 година. Инициативата на СО има за цел да подкрепи организационно и финансово проектни идеи, които подобряват качеството на живот в района или да имат принос за развитието на целия град. Срокът за подаване на предложения бе удължен до края на месец октомври.

Служители на района и на Столичен инспекторат – район "Триадица" организираха доброволното премахване на поставени чадъри и маси пред наргиле кафе-бар на ул. "Нишава“. Установено бе, че търговецът не е заплащал наем за съоръженията и няма одобрена схема за поставянето им.

По случай Международния ден на възрастните хора район "Триадица" организира за двата пенсионерски клуба – този в кв. "Иван Вазов“ и този на бул. "Патриарх Евтимий“ 92, екскурзия до град Кюстендил и околностите. Желаещите да отбележат празника като разгледат забележителностите на България са десетки.

Продължава работата по ремонт на тротоари в района. Работи се по тротоара на ул. "Гургулят“, по ул.“Мила родина“, ул. “Балша“, ул. “Траянови врата“. Освен реконструкция на тротоарите на ул. "Хан Пресиян“ и ул. “Мидия“ се прави и подмяна на стълбовете за електричество. Тече работа по трансформирането на две нови кални точки в места за паркиране по ул. "Георги Измирлиев“, предвидени за около двадесет автомобила.

Извършено бе почистване на площадки за игра в жк. “Гоце Делчев“ между ул. “Георги Измирлиев, ул. “Кирил Ботев“ и бл.241. На същото място бе направена резитба на клони и раздробяване и подмяна на летви на пейки. При бл.238 в квартала бе монтирана люлка и подновени пясъчниците. Ремонт на люлка имаше и при бл.255. Направена бе доставка на пясък за пясъчниците в двора на ДГ№131 "Флора“. Направена бе подмяна на дограмата на стълбищната клетка в сграда с 80% общинско участие на ул. "Лавеле" №23.


Още по темата: общо новини по темата: 12
22.07.2024 »
19.06.2024 »
03.06.2024 »
19.05.2024 »
11.04.2024 »
10.04.2024 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Борба за влияние в Близкия Изток
Секретна операция: Задържаха известен диригент за присвояване на много пари
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията