ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Васил Терзиев изложи своята визия за дългосрочното развитие на столицата
©
С балансирани и устойчиви решения Русе ще се развива като град с ясно бъдеще и значима роля както в региона, така и на национално ниво. Това заяви кметът Пенчо Милков по време на третия дискусионен панел "Дебат на градовете“ на третата годишна конференция за строителство и инвестиции. Тя се организира от списание "Мениджър“, а панелът, в който взе участие и столичният кмет Васил Терзиев, предложи дебат за бъдещето на градовете в страната и тяхното дългосрочно развитие с акцент върху насърчаването на инвестициите и политиките за жилищния фонд.

Пенчо Милков акцентира върху значението на балансираното управление и дългосрочното планиране за бъдещето на българските градове. В своето изказване той посочи, че Русе, макар и най-големият град по поречието на Дунав, в последните години е бил пренебрегван от държавата. Милков подчерта необходимостта градът да заеме своето заслужено място като стратегически център и посочи усилията си за привличане на национално внимание както към Русе, така и към общините в Северна България.

Кметът на Русе заяви, че целта му е градът да продължава да се развива като балансирана и устойчива общност, която привлича инвестиции и се превръща в сигурно място за младите хора и бизнеса. "Видимо е доверието на компаниите в нашата община – автомобилната индустрия се разраства, а местните компании също разширяват своята дейност. Това показва, че Русе е привлекателно място за бизнес и инвестиции,“ заяви Милков.

Той също така подчерта, че кметовете често са изправени пред избора дали да вземат популярни или правилни решения и добави, че за него приоритет е постигането на дългосрочен успех за града. "Напълно съм съгласен с кмета Терзиев, че е изключително важно е да имаме 10-15 годишна визия за развитие и да избягаме от героичния подход в управлението. Целта е да създадем добре работеща система, която да се следва от всяка администрация и да опростява процесите,“ сподели Милков.

Кметът на София Васил Терзиев също изложи своята визия за дългосрочното развитие на столицата. Според него, ключът към успешното управление на София е в подобряването на инфраструктурата и създаването на по-добри условия за живот, като големите инвестиции трябва да бъдат насочени към транспорт и устойчиво развитие.

В края на дискусията Пенчо Милков подчерта важността на взаимното доверие между бизнеса и администрацията, като отбеляза, че градовете трябва да бъдат управлявани с ясно разпределени отговорности и добре дефинирани стратегически приоритети, които да се следват с визия и търпение. Според него, успешното управление на града изисква баланс между краткосрочни действия и дългосрочни решения, водени от нуждите на гражданите и бизнеса.

Третата годишна конференция за строителство и инвестиции на сп. "Мениджър“ предложи още два панела, в които ключови експерти от строителния бранш обсъждаха най-актуалните теми, свързани с жилищния пазар, инвестиционният климат, зелената трансформация в строителството, както и ефективни начини за предотвратяване на замърсяването на водите







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията