ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Васил Терзиев: Оживяваме дворовете в две училища в "Сердика", приоритет е да превърнем такива места в отворени оазиси
Автор: Екип Sofia24.bg 18:13 / 02.07.2024Коментари (0)651
© фейсбук
Оживяваме училищните дворове в две училища в "Сердика". Това съобщи кметът на София Васил Терзиев в личния си профил във Facebook след проведените регулярни срещи с районните кметове. 

Ето какво още сподели кметът на София:

Миналата седмица бях в 36 СУ "Максим Горки“ заедно с Цвета Николаева, кмет на район "Красно село“ Там проблемите са трупани с години – стара сграда и двор, лошо строителство на новоизграден през 2016 г. стол, чийто покрив вече тече.

Вярвам, че чрез средата възпитаваме и променяме мисленето на децата. Затова мой приоритет е да превърнем училищата в отворени оазиси – образцови места във всеки квартал, където децата могат да играят, да спортуват, да общуват. За целта ще осигурим средства за обследване на сградата на училището в Красно село, както и за изготвяне на проекти за нов физкултурен салон и обновяване на двора на училището.

Вече ангажирах водещи архитекти, които заедно с районните кметове и училищата разработват концепция за оживяване на училищните дворове. Първите две училища, в които ще реализираме тази идея, са в район "Сердика“. Надявам се след това да продължим и с 36 СУ "Максим Горки“ и други училища в цяла София. Като говорим за грижа за децата, миналата седмица посетих и район "Искър“, където изграждането на новата 108 детска градина е на финалната права и предстои откриването ѝ до края на 2024 г.

Запознах се на място с работата по изграждането заедно с Ясен Русев - кмет на район “Искър" Новата градина е пример за това какви пространства искаме да изграждаме за децата си – в нея ще има физкултурен салон, площадки за игра и достъпна среда за всички. Тя ще приеме 6 нови групи деца, от които 2 яслени. Успешното реализиране на 108 ДГ е продължение на работата на предишната администрация и демонстрира, че добрите проекти трябва да бъдат подкрепяни, независимо от политическите разделения. Грижата за децата ни е приоритет на всички софиянци.

Паралелно се работи и по други проекти в района - паркинг със 100 места и линеен парк по ул. "Полк. Чудомир Топлодолски“. Те ще бъдат завършени преди началото на новата учебна година, което ще подобри значително средата около 89 ОУ "Д-р Христо Стамболийски“ и 69 СУ "Димитър Маринов“.

Очаквам поставянето и на новите тенис маси и маси за шах в парк "Дружба“ 1, които да направят зеленото пространство още по-приятно. През 2024 г. предстои още много работа:

- Продължава изграждането на 16 нови детски градини, като до края на годината ще бъдат завършени 12 от тях. С въвеждането им в експлоатация ще бъдат осигурени 1400 нови места, разпределени в 14 яслени и 47 градински групи.

- Подготвя се нова програма за строителство, която взима предвид нуждите от нови ясли и детски градини – ще внесем тази програма в СОС.

- Осигуряват се терени за нови детски градини в южните квартали, като продължаваме преговорите и с Българската православна църква за предоставяне на имоти за детски градини и училища.

Постоянна цел в мандата ми е и системното увеличение на заплатите на учителите и медицинските сестри в училищата, детските градини и ясли. Освен добра материална база, децата ни се нуждаят и от много грижи и внимание, а наше задължение е да мотивираме хората, които се трудят за това.

Децата и младите хора заслужават целенасочени усилия за подобряване на средата, в която те израстват, развиват се и към която да се завръщат. Продължаваме работата, за да осигурим такава среда във всички райони на София.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
50-ото Народно събрание
Лято 2024
Отношенията София-Скопие
Прокуратура и МВР влязоха в офисите на Васил Божков
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията