ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Столичният кмет отговори на ГЕРБ-СДС за бул. "България" и каза за бежанските центрове в София
© Facebook
Кметът на София Васил Терзиев отговори на ГЕРБ-СДС на брифинг в Столична община. Припомняме, че по-рано днес общински съветници от ГЕРБ-СДС излязоха с искане за извънредна сесия на СОС заради трафика и пътната безопасност. 

Първият въпрос на журналистите беше свързан с моста на бул. "България".

"Знаете, че там имаше много фехтовка с АПИ. Съдът ще реши кой е прав в случая. Това, което ние направихме е не да тупкаме топката, а да решим проблема. Знаете гл. архитект издаде заповед за авариен ремонт, работата е почти приключена. Надявам се в следващите ден-два това нещо да бъде завършено и да се отпуши. Така че ще има един проблем по-малко за който да говорят колегите". 

Васил Терзиев засегна и темата за изграждането на бежански центрове за деца в София. Кметът на столицата обясни, че става дума за 20 деца. Той добави, че става дума за два центъра. Единият център ще бъде с до 12 места, както е по наредба, а другият с до 8 места. 

"Тези деца са известни поименно, който има желание, вместо да се страхува от тях, че ще направят най-големите бели, може да се запознае с тях, почти всички те говорят вече доста добър български. Могат да рецитират повече български стихотворения, отколкото тук присъстващите. Не става дума за никакви вълни мигранти, не става дума нашият град да се напълни с хора, които обществото не ги иска. 

Проблемът е, че ние нон стоп сме в политическа кампания. Това, което според мен прави тази постъпка непристойна е, че тези хора, които за гасували за този доклад и за тези центрове в момента протестират срещу него. Не знам колко кратка политическа памет трябва да имаш и дебелокожие, само и само да си нагласиш кампанията и риториката. 

И както казах да играеш по най-грозен начин със страховете на хората. Този доклад е минал с гласовете на много общински съветници и изведнъж, защото пак влезнахме в кампания, се превърна в проблем. И изведнъж аз и администрацияцията ми сме виновни за всичко", каза Васил Терзиев.  

Припомняме, че преди дни жители на кв. "Княжево“ протестираха заради решението на Столичния общински съвет за разкриване на Център за социални грижи на непридружени деца бежанци. Местните, подкрепени от жители на съседните квартали "Владая", "Карпузица", та дори и от село Мърчаево, настояват преди всичко за обществено обсъждане при взимането на решения, които пряко касаят района им. Това принуди столичният район "Витоша" да се съобрази с мнението на гражданите и да съобщи, че ще преразгледа внимателно позицията си относно създаването на социална услуга за непълнолетни и непридружени деца в кв. "Княжево". 

По време на брифинга в Столична община, думата взе и председателят на Столичния общински съвет - Цветомир Петров, който каза, че ще се запознае с искането и с мотивите на вносителите на искането за извънредно заседание преди да вземе решение за свикването на Общинския съвет.

"Ще видя как са се аргументирали. София става заложник на политическите битки. Ако има аргументация следващата седмица ще се видим на извънредно заседание на СОС", каза Цветомир Петров.


Още по темата: общо новини по темата: 536
10.10.2024 »
09.10.2024 »
08.10.2024 »
08.10.2024 »
07.10.2024 »
07.10.2024 »
предишна страница [ 1/90 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Почина Кирил Маричков
Природни стихии
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Процедурата за избор на нов главен прокурор
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията