ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Столичните районни кметове с поздрав към софиянци за празника
Автор: Цвети Христова 11:52 / 17.09.2024Коментари (0)340
© Sofia24.bg
Голяма част от кметовете на столичните райони поздравиха гражданите на София за празника. 

Sofia24.bg ще ви покаже в следващите редове какво заявиха те:

"Честит празник, София! Днес празнуваме нашия любим град, който не само расте, но и непрестанно се обновява, развива и съхранява своята уникална идентичност. София е град, устоял на времето, където всеки ъгъл носи своите разкази и легенди. Нека днешният ден бъде повод да си спомним за величието на града ни, за неговото историческо значение и за хората, които правят София това, което е – град на свободата, красотата и възможностите. Честит празник на всички, които наричат София свой дом! Нека продължаваме да изграждаме бъдещето на нашата столица с много обич и вдъхновение!", заяви кметът на район "Витоша" Зарко Клинков.

Кметът на район "Изгрев" Делян Георгиев също поздрави софиянци: "Честит празник, София! Твоето сърце и дух са в толерантността, дребните детайли и големите решения, от век на век неизменно стоящи в полите на Витоша и на бреговете на Искър", написа той във Facebook. 

Кметът на район "Слатина" Георги Илиев честити празника на гражданите, като добави че пешеходният проход от ул. "Сирак Скитник", покрай помпената станция и училищния двор, до входа на 31-во, е отворен. 

Кметът на район "Люлин" Георги Тодоров съобщи, че в неговия район ще отбележат празника заедно с Данчо Караджов и група "Сигнал" и добави: "Честит празник на нашия град! С вяра в силите си, с надежда за успехи и водени от любов към София и общността, към която принадлежим".

Кметът на район "Надежда" Димитър Димов честити празника с публикация във Facebook.

"София е отговорност! София е нашето бъдеще и кауза! Честит празник, София!", написа той.

Кметът на район "Банкя" Рангел Марков поздрави хората в социална мрежа с думите: Честит празник, София! Честит празник, Банкя, като едно от най-красивите кътчета на столицата! Днес празнува град, който единствен в света носи името на върховна добродетел – Мъдростта. В деня на Вярата, Надеждата и Любовта и майка им София, нека си пожелаем мъдростта да имаме вяра в себе си и хората около нас, надежда, че можем да сътворим добро бъдеще за нас и нашите деца, като работим с любов - всеки на своето житейско поприще. Като ви честитя празника, уважаеми съграждани, да си пожелаем, където и да се намираме, да сме изпълнени със столичен дух – на толерантност, духовна извисеност и изисканост в отношенията. Хубав празник!".

Станислав Илиев, кмет на район "Възраждане" се обърна към гражданите с думите: "Скъпи съграждани, уважаеми гости на нашия любим град,

за всички столичани днес е специален празник - Денят на София! Празник е и за всички православни християни, защото на 17 септември почитаме паметта на Светите мъченици Вяра, Надежда и Любов и на тяхната майка София.

За мен и моето семейство днешният ден е още по-специален, тъй като дъщеря ми София празнува своя имен ден! Днес всички ние имаме повод да бъдем горди столичани, защото София е изключителен град, съчетаващ в себе си богата история, култура, традиции и модерно развитие.

В нашия град живеят хора с големи сърца! Хора - трудолюбиви и работещи за по-доброто бъдеще на столицата ни! Всички заедно, всеки ден се стремим да превърнем София в място, където традициите живеят, а бъдещето е светло, модерно и в крак с всички европейски тенденции! Нека този ден да бъде изпълнен с радост, усмивки и много щастливи моменти! Бъдете здрави, обичани и горди от това, че всички ние сме част от прекрасна общност! Честит празник софиянци! Честит празник именици!".

Кметът на район "Подуяне" Кристиян Христов заяви: "Честит празник, софиянци! Честит празник и на всички именици днес! 17 септември е Денят на София, в който почитаме Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов. Пожелавам ви празничното настроение да ви съпътства през целия ден, да си тананикате бодро, разхождайки се по софийските улици и да споделите този светъл ден с близки и приятели".

Кметът на район "Триадица" бе лаконичен: "Честит празник!".

Ивайло Кукурин, кмет на район "Младост" каза, че София не е просто място, град или столица и добави: Тя е емоция, чувство, спомени. Всъщност, София са хората, които живеят, учат и работят тук. За мен София е домът, в който винаги се връщам, защото тук са най-важните за мен хора. Честит празник на всички!".


Още по темата: общо новини по темата: 19
18.09.2024 »
17.09.2024 »
17.09.2024 »
17.09.2024 »
17.09.2024 »
17.09.2024 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
Южна Америка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията