ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
София за първи път отбеляза Месеца на детето с множество инициативи
Автор: Екип Sofia24.bg 17:10 / 01.07.2024Коментари (0)349
©
През изминалия месец юни, Столична община за първи път организира Месец на детето, изпълнен с множество инициативи, посветени на децата в София.

Инициативата на заместник-кмета по социални дейности и интеграция на хора с увреждания Надежда Бачева, подкрепена от кмета на София Васил Терзиев, не само създаде една по-цветна и пъстра среда за децата, но и насърчи интеграцията на децата от социалните услуги на София.

Началото на Месеца на детето беше поставено със спортни игри на 1 юни. Те събраха деца от различни възрасти и социално положение, за да отпразнуват заедно детството и неговата безгранична възможност за радост и мечти.

На 2 юни, заедно с деца от центровете за настаняване от семеен тип, бяха поднесени цветя в чест на Христо Ботев и всички загинали за свободата на България. Инициативата беше изключително вълнуваща за всички и показа как младите сърца почитат паметта на нашите герои.

В рамките на месеца, вратите на Столична община бяха отворени за бъдещето на нашия град! Над 20 деца от центрове за настаняване от семеен тип имаха възможността да посетят общината и да се почувстват като възрастните, които управляват София. Тази инициатива даде на децата възможността да научат повече за отговорностите и функционирането на местната администрация.

В чест на Световния ден на околната среда – 5 юни, децата от социалните услуги на Столична община създадоха красиви цветни градини, показвайки истинска грижа и любов към природата. Инициативата "Децата са цветята на земята“ беше част от Календара на Столична община и имаше за цел да възпитава децата в духа на грижа към околната среда.

В двора на Дневен център "Света Марина“ се проведе незабравимо кулинарно събитие по повод Световния ден за безопасност на храните. Деца и възрастни се обединиха в кулинарна среща, която показа как храната може да свързва поколения и култури. Шеф Манчев напомни за важността на здравословното хранене и отговорността към храната, която приготвяме.

Над 1000 деца се насладиха на невероятно цирково приключение, включващо клоуни и акробати. Кулминацията на цирковото шоу беше Глобусът на смъртта, който остави децата пълни с впечатления.

Любими български актьори четоха на децата от своите любими книги в Градската градина до Народния театър "Иван Вазов“. Благодарение на тяхната отдаденост и отказа от хонорари, успяхме да закупим книги за децата, които да обогатят тяхното въображение и знания.

Музеят на илюзиите отвори безплатно вратите си за децата от столични училища, предоставяйки им възможността да се докоснат до света на науката по интерактивен и забавен начин. Децата научиха повече за физиката, оптиката и математиката, като същевременно развиха своето любопитство и креативно мислене.

Столичният куклен театър също се включи в инициативата, като подари безплатно представление на най-малките. Това беше истински жест за нашите деца, които имаха възможността да се потопят в магията на сценичните изкуства.

В рамките на благотворителната изложба "Цветовете на мечтите“ бяха събрани над 5000 лева за младите художници от социални заведения в София. Събитието, организирано под патронажа на кмета Васил Терзиев, включваше над 80 невероятни картини, разказващи мечтите и усилията на своите създатели.

Вече се планират нови инициативи, които не само ще интегрират децата от социалните услуги на София, но и ще създадат по-интересна и вдъхновяваща среда за всички деца в столицата. Очаквайте още изненади и събития, които ще продължат да подкрепят младите таланти и ще насърчават тяхното развитие и интеграция.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Рокади в ДПС
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Приятелски мачове
Волейболен клуб Левски
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията