ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
От район "Триадица" потърсиха съдействие от "Софийска вода", свързано е с подлеза на на бул. "България" и бул. "Гоце Делчев"
©
От столичния район "Триадица" публикуваха седмичния си бюлетин, видя Sofia24.bg. Ето какво е свършено от районния кмет и администрацията за периода от 30 септември до 4 октомври.

Публикуваме текста без редакторска намеса:

- Работна среша на тема сметосъбиране и почистване

- Осигуряване на техническа поддръжка на каналите под подлеза на бул. “Гоце Делчев"

- Извеждане на домашно куче, отглеждано по неподходящ начин

- Предстоящи ремонти в сградата на 41 ОУ

- Проверки на обекти

Зам.-кметът на район "Триадица" с ресор "Обществено строителство“ инж. Христо Вълчанов се срещна с представители на "Софийска вода“ ЕАД в подлеза на бул. “България“ и бул. “Гоце Делчев“. Потърсено бе съдействието на експлоатационното дружество за обследване на канализационната система на територията на подлеза. Инициативата на районната администрация е комуналното дружество да припознае и да включи значителна част от дъждоприемните канали в програмата си за поддръжка с цел предотвратяване на бъдещи наводнения при обилни валежи. По отношение на подлеза бяха дадени и предписания на нов търговски обект с категорична забрана да се извършва готвене в подземните помещения. Анализът на районната администрация доказва, че отпадните води от хранителните услуги задръстват канализационната система и нарушават нейната ефективност.

Районният кмет Димитър Божилов, зам.-кметът Христо Вълчанов и началникът на районното звено на Столичен инспекторат проведоха работна среща с управителя на сметопочлистващото дружество, обслужващо по-голямата част на Триадица. Предмет на срещата бяха зачестилите сигнали за необработени, неизвозени и счупени контейнери, забавяне с обработката на едро-габаритните отпадъци и качеството на метене и почистване на публичните площи. От страна на района бе отправено настояване за засилване на контрола, своевременно преминаване към автоматизация на процесите и преминаване към нова система за разполагане и обслужване на контейнерите - система Норд, която успешно се прилага в други райони. 

Районът отправи и партньорско предложение за предоставяне на специализирана техника за събиране на листа, която служителите на сметопочистващото дружество да ползват вместо събиране на шумата в найлонови пликове. От страна на дружеството бе изразено принципно съгласие, като съвместно с експерти на района и Столичен инспекторат ще започне набелязване и проектиране на нова система за сметосъбиране, при налични технически условия в публичната сред за това начинание.

Районният кмет и специалисти от неговия екип провериха работата на няколко строителни обекта в кв. “Стрелбище“, за които има постъпили оплаквания от граждани за неспазване на установените норми на шум. В хода на проверката с техническите отговорници бяха уточнени и други въпроси, свързани с изпълняваните строително-монтажни работи. 

Дадени са задължителни предписания, чието изпълнение се проверява в последващи посещения. По заповед на кмета на район "Триадица" Димитър Божилов и след прокурорско разпореждане в кв.“Стрелбище“ бе проведена операция по извеждане на питбула Бъстър. Операцията бе съвместно с представители на 4 РПУ на СДВР и екипи на Столична община. Освен от районния кмет, който взе активно участие в планираните действия, районът бе представени и от експерти от отдел “Контрол на строителството" и "Екология“. 

Кучето е отглеждано в неподходящи условия от неглижиращ собственик, вследствие на което то е проявило агресия към други животни и предизвиква инциденти с фатален край. По отношение на животното е констатирано, че може да бъде включено в общинската програма за осиновяване след прокурорско разпореждане, за което районът е инициирал нарочна процедура. На собственика ще бъде потърсена отговорност съгласно предвидения в закона ред.

Проведена бе важна среща със специалистите, ангажирани да изготвят проект за изграждането на нов мост на ул.“ Григор Чешмеджиев“. Акцент бе поставен на въпроса за хидравличното оразмеряване на моста за провеждане на постъпващите водни количества. Мостовото съоръжение е маломерно и изградено на стопански принцип, но поради важността на транспортния възел районът ще предприеме мерки за неговото основно обновяване.

Зам.-кметът на район Триадица инж. Джани Антова разпореди проверка на търговски обект на ул.“Княз Борис I“ №66. Сигналът е на граждани и е свързан с поставянето на маси пред заведение, което затруднява преминаването на пешеходци. Служители на отдел УТРКС са направили проверка и са оставили съобщение на собственика да се яви в районната администрация в срок от пет дни от получаването на съобщението и да представи одобрени схеми за разполагане на маси, кашпи, ограждения, рекламни елементи по тротоара и други.

Служители на отдел “Контрол на строителството" връчиха предписание на собственик на частен имот да бъде преустановено отсичането на дървесна растителност при нарушаване на издадено разрешително само за изсъхнали храсти и дървета. Зам.-кметът инж. Христо Вълчанов посети обекта, като заедно с ресорни експерти констатираха своевременно нарушенията, след подаден сигнал от живущи в съседство. За нарушенията ще бъдат наложени глоби в максимален размер. На проверка подлежи и строителния проект за имота.

Работата по изграждането на новия парк "Боряна“ в кв.“Иван Вазов“ продължава. Довършени бяха всички алеи. Предстои облагородяване на терена в парка, засаждане на нови дървета и монтиране на пейки. Програмата предвижда изграждане на детска площадка и монтиране на алейно осветление.

Поддръжката на инфраструктурата в района и през тази работна седмица премина в ремонти на множество тротоари. 

Добрите метеорологични условия позволиха извършването на СМР на ул. “Гургулят“, ул.“Хан Пресиян“, ул.“Мидия“, ул.Траянова врата“, ул.“Денкоглу“, ул.“Мила родина“. Продължава работата по обособяването на паркоместа в две точки на ул.“Георги Измирлиев“, заедно с нова тротоарна площ пред магазина за хранителни стоки, което ще позволи паркирането на близо двадесет автомобила и ще превенира неправомерното паркиране пред търговския обект.

Район Триадица организира среща с изпълнителите на строително-монтажни работи по ремонта на столовата на 41 ОУ "Св. Патриарх Евтимий“. 

Предстои изготвянето на количествено-стойностна сметка и преминаването към ремонт. Позицията на районния кмет, с която се е съгласило и ръководството на училището, е столът и прилежащите му помещения да не се използват докато не бъдат извършени необходимите дейности, чието възлагане е на ход. Наред с горното, тече проектна процедура за основен ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност по отношение на покривната част над основния корпус и спорния сало на училището, които ще се реализират при следващата лятна ваканция.

Комисия, определена от районния кмет, разгледа постъпилите предложения от граждани за районен граждански бюджет в реда на тяхното постъпване. Изпълнение на задачата е във връзка с решение на Столичния общински съвет и касае предложения с различни теми, като преобладават благоустройствените начинания. На официалния електронен адрес на района triaditza@triadtza.org и в деловодството продължава приемането на становища на граждани относно проект на частен собственик за застрояването на част от "Мотописта". 

Срокът е до 11.10.2024г. Десетки граждани проявиха активност и изразиха своята позиция. Районната администрация има твърда позиция против направеното предложение в имота да се появят шест нови девететажни сгради вместо мястото да остане за спорт и атракции. Район "Триадица" възразява срещу опасния прецедент на мястото, предназначено на спортни съоръжения да се строят жилищни сгради и това важи за цяла София.

Представители на двата пенсионерски клуба в Триадица посетиха организирано Кюстендил и околностите. Членовете на клубовете гостуваха на Националната картинна галерия, която е най-голямата на Балканския полуостров. Посетена бе изложбата на художника Стоян Венев, който е част от колекцията на Дома на хумора и сатирата в Габрово. Пенсионерите на Триадица се разходиха и до местността Хисарлъка.

Поддръжката на междублокови пространства и градинки продължава. Извършен бе ремонт на люлка зад бл.255 в жк. "Гоце Делчев“. Подменени бяха две люлки в градинката пред НЧ "Светлина“. Отсечени бяха сухи дървета пред басейна "Спартак“, при бл.40 на ул. “Янко Забунов“ и в междублокови пространства в жк. "Гоце Делчев“. Демонтирани бяха четири силно корозирали стойки и табла за баскетбол в двора на 22 СЕУ "Георги С. Раковски“. 

Поставен бе нов бетонов капак на шахта на ул.“Тодор Джебаров“ №53. Извършен бе демонтаж на стойка от телефонна кабина на бул.“Витоша“. Направено бе отпушване на канала на чешмичката "Момченцето с козленцето“ в парк "Буката“.


Още по темата: общо новини по темата: 531
07.10.2024 Наводнение в столичния кв. "Манастирски ливади - изток"
02.10.2024 Започна изграждането на втория надлез над Бакърена фабрика в София
02.10.2024 Терзиев: Няма да бъдат необходими винетки за Околовръстния път, започна ремонтът на моста на бул. "България"
02.10.2024 ЕЦТП сезира главния прокурор по случая с пътната връзка между Околовръстния път и бул. "България"
02.10.2024 Главчев: Няма да се въвеждат винетки за Околовръстното на София
01.10.2024 Столичната община започва изграждане на втори надлез над Бакърена фабрика
предишна страница [ 1/89 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в София
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Конфликт Израел-Газа
Катастрофи в България
Лоша инфраструктура в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията