ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Обявиха обществена поръчка за ремонт на всички подлези в район "Триадица", обсъден бе и предстоящият ремонт на спортната зала
Автор: Цвети Христова 11:56 / 03.06.2024Коментари (0)1021
© Facebook
Районната администрация на "Триадица" обяви процедура по ЗОП за текущ ремонт и поддръжка на четиринадесетте подлеза в района, съобщиха от районната администрация на страницата си във Facebook, предава Sofia24.bg. Огледи и проверки на състоянието на подлезите се извършват периодично. За подлеза на бул.“България“ и бул. “Тодор Каблешков“ по възлагане от района бе изготвено конструктивно обследване с препоръки за ремонтни дейности. Очаква се и конструктивното обследване за бул. “Гоце Делчев“ и бул. “България“.

От район "Триадица" пубикуваха седмичния бюлетин за работата на районния кмет и администрацията за периода 27-31 май: 

- Кметът на района Димитър Божилов, зам.-кметът Христо Вълчанов и началникът на районното звено на Столичен инспекторат Никола Велчев проведоха работна среща с дружеството, отговарящо за разделно събиране на отпадъците на територията на района. Обсъдени бяха редица детайли от провежданите дейности, измежду които информационна кампания за превенция на вандалски прояви по контейнерите, осигуряване на по-големи технически отвори на съдовете за хартия и интензитет на събиране. Предвижда се и организирано подменяне и оптимизиране на локациите за събиране, съобразно тяхното ползване и постъпилите молби за осигуряване на нови контейнери.

- Установен бе нарушител - тежкотоварен камион, преминал по ул. “Иван Ненов" (т.нар. паднала улица) в кв. “Манастирски ливади - изток", при кръстовището с ул. “Тодор Джебаров". МПС, за което се констатира, че е поставено под запор от ЧСИ ще бъде глобено по ЗДвП и ЗП, като е сезиран и частния съдебен изпълнител, за секвестиране на возилото. За нарушението е адресирана и Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация", които да направят пълна проверка за законността на регистрацията и лиценза на транспортно средство и фирмата - собственик.

- Районът премахна погрешно монтиран знак на кръстовището на улиците “Боровец" и “Дете агач" в кв. “Стрелбище", забраняващ спирането от едната страна на улицата, която е определена като еднопосочна. Проектантът на схемата за движение бе сезиран за нанасяне на корекции в техническата документация, отразяващи правилната обстановка и регламентирано паркиране в посочения участък.

- Зам.-кметът на район "Триадица" с ресор "Обществено строителство“ инж. Христо Вълчанов взе участие в ежеседмичната оперативка за ремонта на бул. "Тодор Каблешков“ с експерти от Столична община и представители на изпълнителя и надзора. Освен текущи въпроси, пряко свързани с хода на ремонта, акцент на срещата бе поставен на входа и изхода на бул." Тодор Джебаров“, който ще бъде коригиран и разширен по задание на района.

- Премахнат бе изоставен автомобил от зелените площи зад сградата на бившото общежитие на ул. “Метличина поляна". Премахване на още излезли от употреба МПС предстои и в идната седмица в кварталите “Гоце Делчев" и “Стрелбище".

Кметът на района Димитър Божилов и неговият заместник инж. Христо Вълчанов обсъдиха на терен с проектанти и строители възможностите за предстоящия ремонт на участък от ул. "Дедеагач“ при бл. 60А, в непосредствена близост до филиала на ДГ127 "Слънце“. Прогнозата на районната администрация е ремонтните работи да отнемат около месец и половина.

- Продължава поетапното косене на междублоковите пространства, което вече е на етап втора обработка. Извършва се по график за кварталите. През работната седмица бе направена резитба на короната на липа пред вх. В на бл.248 в жк. “Гоце Делчев“. Отсечена бе суха пирамидална топола в градинката "Буката“. Извършена бе подмяна на пясъка на площадката зад бл.96 в кв.“Стрелбище“.

- Кметът на район "Триадица" Димитър Божилов се срещна с шампионката по художествена гимнастика Боряна Калейн и нейната треньорка Марияна Памукова след големия успех за България на Европейското първенство в Будапеща. Районният кмет не скри гордостта си, че те са част от спортен клуб "Левски Триадица“, част от историята на района и пожела много медали на Летните олимпийски игри в Париж. 

След срещата бяха обсъдени с представители на клуба и етапите на предстоящия ремонт на спортната зала, организиран от спортния клуб и ММС, който се планира да бъде извършен през летните месеци. 

- Район "Триадица" уточни последни детайли с МРРБ, във връзка с възникнали въпроси по проектните предложения на шест сгради в по Националния план за възстановяване и устойчивост - Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищните сгради.

- Районната администрация успешно организира провеждането на обучение, съвместно с представители на 23 РИК за членовете на секционни избирателни комисии в район "Триадица". Обучението се проведе в спортна зала "Триадица“. Членовете на СИК получиха изчерпателна информация относно всички важни въпроси с провеждането на изборите за ЕП/НС 2024 г., които ще се проведат на 9 юни.


Още по темата: общо новини по темата: 12
30.09.2024 »
22.07.2024 »
19.06.2024 »
19.05.2024 »
11.04.2024 »
10.04.2024 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Земетресения в България
Катастрофи в София
Стреляха по Доналд Тръмп на митинг!
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията