ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Общинарите от ГЕРБ-СДС искат извънредна сесия на СОС, на която да бъде изслушан кметът Терзиев
©
За тази почти една година, в която Васил Терзиев управлява заедно със "спасителите на София" виждаме кошмара, в който се намира столицата. Това е една от причините да застанем пред вас днес тук. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян, който изрази възмущение, че Васил Терзиев не се е появил на насрочения от него и екипът му брифинг, предаде репортер на Sofia24.bg.

"Ние сме точни, радвам се, че и вие сте точни (бел. ред. обърна се към журналисти Хекимян), успели сте да преминете през кошмарните софийски задръствания. Със сигурност не му се налага на г-н кмета, защото доколкото разбирам беше пуснал съобщение за брифинг за 10:45 часа, но те не са тук, не си спазват времето и за пореден път явно се крият, за да разберат първо какво ще кажем ние, за да може след това те да се появят. Сигурно ви звучи смешно, но в повечето случаи става по този начин. Разбираме притесненията на кмета", посочи Хекимян.

От ГЕРБ-СДС обявиха, че внасят искане за извънредна сесия, на която да бъде изслушан кметът Терзиев във връзка с проблемите с трафика в града, във връзка с кошмарните задръствания, във връзка с проблемите с обслужването на града и не на последно място с пътната безопасност.

"Виждате, че за по-малко от една година политическите слогани и политическите заклинания по билбордовете, предизборната кампания, които бяха писнали от задръствания, се превърнаха в тежки политически мемета. Целият град се подизграва на Терзиев и на Бонев заради това, че от сутрин до вечер, без изключение, картата на София свети в червено. Ако оприличим пътищата на София като една артерия или като кръвоносната система на този град, ние сме в прединфактно състояние. И това не са силни политически думи или гръмки политически изказвания - всеки от нас го изпитва на гърба си. Искаме изслушване на кмета, в което той да даде категоричен отговор какви мерки ще бъдат предприети. Столичната община изпадна в смешната, позорната ситуциация - Пътната агенция да предлага план, в който да облекчи трафика на детелината на бул. "България" при "Бояна", изтъкна общинският съветник от ГЕРБ-СДС. 

"Вие разбирате ли какво означава това", обърна се към присъстващите Хекимян и заяви, че Терзиев и Общината и подготвеният му екип не се справят с това, а Пътна Агенция организира движението на Столичната община. "Все едно някой у вас да дойде и да подреди, защото сте оставили разхвърляно - общо взето така изглеждат нещата".

Той припомни, че назначеният по думите му от Терзиев главен архитект на града обеща, че на 15 септември детелината ще бъде пусната, след това това нямаше как да бъде факт, тъй като бетонът все още не беше изсъхнал. "Не е ясно дали там се работи или не, но кметът и вече бившият временно изпълняващ длъжността кмет по строителството Василев обещаха, че на 15 октомври детелината ще бъде пусната. Забележете - там се извършва временен ремонт, а 15 октомври е след няколко дни, а тепърва ще се извършва основен ремонт. Два километра е тапата от "Каблешков" до Южната дъга и в обратната посока е същото".

Антон Хекимян засегна и "Опълченска": "Не по-малък е проблемът там. Спасителите вече официално започнаха да говорят в медийни участия, че там проблемът се задълбочава, че ремонтът се забавя, а знаете, че там е поредната тапа и поредният транспортен ад за шофьорите, което означава, че това ще продължи месеци наред. Искаме от кмета на тази извънредна сесия да представи линейния план, с който ще се извършват есенно-зимният период. Кога ще бъде приключен? Плаща ли се вече на фирмата", изтъкна общинският съветник.

"Не на последно място вие знаете как изглежда "Патриархът" и сутрин, и вечер - независимо дали там има протест, или няма протест - колите лазят. Има една бус лента, която стои свободна, защото както знаете и както предупреждавахме закъсняния на градския транспорт там нямаше преди... и от едни широки булеварди и "Витошка", и "Патриарът" се превърнаха в едни квартални улици", коментира още Антон Хекимян



Още по темата: общо новини по темата: 599
11.10.2024 »
11.10.2024 »
11.10.2024 »
10.10.2024 »
10.10.2024 »
10.10.2024 »
предишна страница [ 1/100 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Земетресения в България
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Мигрантски натиск към България
Катастрофи в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията