ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Ново издание на "Голямата маса": Съседи от емблематична столична улица отново ще споделят храна и празнични емоции
Автор: Цвети Христова 12:58 / 18.09.2024Коментари (0)282
©
Посолства, заведения, малки и големи бизнеси, артисти и граждани се събират около 120-метровата маса, за да опознаят съседите си на 21 септември. Това се случва, след огромния успех на първото издание на инициативата на район  “Оборище" през юли. На 21 септември предстои второ събитие на емблематичната ул. “Оборище" в отсечката от ул. “Асен Златаров" до ул. “Васил Априлов". 

Организаторите готвят два пъти по-дълга маса от 120 метра, около която съседите и малките бизнеси от квартала ще споделят храна и празнични емоции с артисти и граждани oт всички възрасти. Акцент във второто издание на събитието е и голямата маса за деца, а специални гости ще бъдат и чуждестранните съседи — много от посолствата в района на “Оборище", които са поканени да донесат по нещо от националната си кухня. 

Второто събитие е част и от Европейската седмица на мобилността и ден преди Международния ден без автомобили, освобождава улицата от коли от 11 до 22 часа, за да създаде повече място за различни активности за хората. Така улица “Оборище" ще се изпълни с тематична декорация и осветление, разнообразни щандове с храна и напитки, програма с творчески работилници, игри за малки и големи, изложби и изпълнения от софийски улични музиканти и гост звезди в музикалната програма. 

Гостите ще имат възможност за тест драйв на електрическия автомобил Citroen Ami, като пример за алтернативен и устойчив начин на придвижване в града.

В програмата участват познати лица, ресторанти и малки бизнеси от бохемския център на София. През целия ден специално за събитието се планира и голяма маса за деца, на която ще се случат разнообразни работилници и занимания за малките граждани. 

През целия ден ще звучи и музика от любими софийски улични музиканти, пътувайки във времето и пространството през епохи, етноси и континенти. 

В седмицата на Деня на София, събитието включва и няколко активности, посветени на града. Децата ще могат да опознаят София, като оцветяват и сглобяват най-емблематичните градски символи. Посетителите на събитието ще могат да разгледат и изложбата “София в минало време", създадена от Бохемска София и сцената за култура и изкуство Централни хали.

Входът за всички активности в дневната програма е свободен. Организаторите на събитието молят всички посетители да бъдат отговорни и да носят и споделят храна от пресни или трайни продукти.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
Южна Америка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията