ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Направление "Архитектура и градоустройство" към Столична община съкращава сроковете за одобряване на ПУП, за да облекчи гражданите
Автор: Цвети Христова 17:21 / 11.09.2024Коментари (0)985
©
Направление "Архитектура и градоустройство" съкращава сроковете за одобряване на Подробни устройствени планове /ПУП/ с цел облекчаване на гражданите, съобщиха от Столична община. Предвид наложената до момента дългогодишна практика при разрешаване, изработване и одобряване на Подробни устройствени планове в Районните администрации и по-специално в Направление "Архитектура и градоустройство“ /НАГ/ към Столична община, вр.и.д. Главен архитект на СО Богдана Панайотова издаде указателно писмо, с цел облекчаване на административните практики чрез установяване и уеднаквяване на правилата за разрешаване, изработване и одобряване на Подробни устройствени планове /ПУП/.

Промените са направени изцяло съобразявайки се със заложените правила в Закона за устройство на територията /ЗУТ/, където ясно са посочени, както правилата така и сроковете за приключване на процедурите по приемането на ПУП-ове. Указанията са насочени, както към Главните архитекти на 24-те районни администрации, така и към експертите в НАГ за промяна на част от практиките, през които преминават преписките на гражданите, за да стигнат до крайният акт за издаване на Подробни устройствени планове /ПУП/.

Облекченията, които ще засегнат в положителна посока гражданите са по-малък набор от документи, които ще е необходимо от тук нататък да представят пред районните администрации и НАГ, съобразени изцяло със изискванията на Закона и Наредбите. В резултат на дадените указания, гражданите ще получат по- бързо административно обслужване.

"От встъпването ми в длъжност към този момент, издадох 5 указателни писма за създаване на единна административна практика на главния архитект на Столична община и главните архитекти на райони, с цел облекчаване на административните практики в полза на гражданите. С настоящото, последно указателно писмо, касаещо процедурата за разрешаване, изработване и одобряване на Подробни устройствени планове /ПУП/, на този етап приключихме с даване на нови указанията. Всяка една промяна и стъпка беше направена след като изслушах внимателно главните архитекти на районните администрации и представители на различните браншови организации. Сега най- важното за мен е тези указания в най-кратки срокове да заработят правилно и да се превърнат в практика“, коментира промените вр.и.д. главен архитект на Столична община Богдана Панайотова.

Всички указателни писма за уеднаквяване на практиките на районните администрации и НАГ с цел облекчаване на гражданите са публикувани на страницата на Направление "Архитектура и градоустройство“. Повече информация можете да получите ТУК.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Енергийна криза
Градският транспорт в София
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията