ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Наплив от кандидат-студенти за УНСС, университетът подобри миналогодишния си рекорд
Автор: Петър Дучев 16:11 / 01.07.2024Коментари (0)413
©
Най-големият икономически университет подобри миналогодишния си рекорд по брой на кандидат-студенти. 7066 са желаещите да се обучават в УНСС.

"Благодарни сме на зрелостниците и техните родители за голямото доверие, което ни оказват. Най-високата акредитационна оценка от 9.80, получавана от български университет, многобройните отличия, тясното сътрудничество с работодателите и това, че реализацията на нашите студенти на пазара на труда е почти 100%, определено дават своя принос. Но аз искам да благодаря на нашите преподаватели, катедри и факултети, че със своите всекидневни усилия, правят УНСС разпознаваем и толкова желан“, каза ректорът проф. д-р Димитър Димитров. Той благодари и на двете асоциации, създадени от УНСС за подобряване на връзката със средното образование - Асоциацията на икономическите училища в България и Асоциацията на езиковите училища в България, както и на партньорските общини - повече от 20, само за последната година.

От дирекция "Учебна дейност“ съобщават че, тези, които все още не са подредили желанията си, могат да влязат в системата web-прием и да го направят до 2 юли включително. Победителите от Националните състезания на УНСС към документите за класиране, трябва да приложат и своите сертификати. Служителите от отдел "Студенти – бакалавър“ и колцентъра (02 9052999) са на разположение да съдействат при възникнали въпроси.

Първото класиране ще бъде обявено на 9 юли, а между 10 – 13 юли вкл. е периодът за потвърждаване или записване на класираните и потвърждаване на резервите след първи етап, съобщи зам.-ректорът по учебната дейност проф. д-р Матилда Александрова. Тя уточни, че заявления за класиране за прием платено обучение могат да бъдат подавани през целия период до обявяването на класирането, както и по време на допълнителния прием. Заявлението трябва да е адресирано до ректора на УНСС и да бъде подадено на място или чрез системата web-прием, като това е валидно за прием по първо желание за всички 53 специалности, предлагани в УНСС, без приема в ОКС “магистър“ за специалност "Право“.

От миналата година е възможно кандидат-студентите да видят минималните балове и броя на резервите преди тях. За целта кандидатът трябва да влезе в индивидуалния си профил, където те ще бъдат публикувани. Той ще може сам да оцени шансовете си да бъде приет в желаната специалност. Ако му харесва специалността, в която е класиран на този етап, може да се запише онлайн или на място.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията