ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Контрера представи кандидатурите, предложени за временните ръководства на общинските дружества и заяви: Тези хора не са калинки и парашутисти
Автор: Цвети Христова 10:46 / 11.07.2024Коментари (0)1462
© Facebook
Вчера колегите от ПП-ДБ-СС заедно с кмета на София Васил Терзиев направиха внушение, че хората, предложени за временно изпълняващи длъжността директори в дружествата, са калинки. Това не е вярно, изброените хора са личности с дългогодишен опит. Аз в изминалите мандати, за разлика от ПП-ДБ-СС, съм работил с тях, явно затова не им харесват. Това заяви на брифинг общинският съветник Карлос Контрера, който е и заместник-председател на ВМРО, предава репортер на Sofia24.bg.

Той направи и някои уточнения във връзка с доклада внесен в Комисията по икономика на 10 юли. Припомняме, че Столичния общински съвет прие доклад на Карлос Контрера, Севделина Петрова и Красимир Гълъбов, с който се сменят ръководствата на шест общински дружества, сред които и "Метрополитен". Преди заседанието Контрера обвини "Продължаваме промяната-Демократична България" ("Спаси София") в бездействие по отношение на шестте общински дружества. Според него от ПП-ДБ предлагат "екстравагантни критерии" за подбор и оставят без никакви промени сегашните състави на бордовете на дружествата.

"Направиха се откровени спекулации от общински съветници от ПП-ДБ-СС и от кмета на София Васил Терзиев при обсъждането на доклада. Говореше се за калинки и парашутисти, тези автобиографии, които са разлепили, предполагам е дело или на администрацията, или на съветници от ПП-ДБ-СС. Лично аз го намирам за леко циркаджийско, но явно така този мандат ще се управлява администрацията на Столична община", каза Контрера. 

Общинският съветник от ВМРО взе отношение по кандидатурите, които предлагат за временните ръководства.

"Центърът за градска мобилност - госпожа Румяна Милова, дългогодишен служител в ЦГМ, специалист в паркирането - основна дейност на дружеството. Била е временно изпълняваща длъжността на ЦГМ, както и дългогодишен директор на Дирекция паркиране в дсружеството и към настоящия момент е в Съвета на директорите. Тя е финансист, има опит в банкови институции. Не знам как този човек може да бъде наречен парашутист или калинка. 

Александър Георгиев - дългогодишен служител в Дирекция паркиране на ЦГМ, зам.-директор на същата дирекция, богат административен опит. От 2012 година е в дружеството, като познава структурата и нормативната уредба. Този човек също беше наречен парашутист и калинка.

Екатерина Стефанова - директор на Дирекция за административно обслужване на ЦГМ от 2020 година. Познава работата на дружеството и нормативната уредба. 10 години опит в столичната администрация като началник отдел административно обслужване. Тя е магистър по информационни технологии. 

Петър Сеферов - магистър по икономика и мениджмънт на транспорта. Опит в държавно предприятия "Пристанищна инфраструктура" като изпълнителен директор, изпълнителен директор на пристанище Варна, с над 15 години стаж на ръководни позиции в държавни дружества по транспорт . 

Станимир Арабаджиев - юрист със стаж в Национална агенция по приходите, три години в Центъра за градска мобилност като юрист консулт 2014-2017 г. Старши  юристконсулт, БДЖ пътнически превози, ръководни длъжностти в Комисия за регулиране на съобщенията и автомобилна администрация.

Очевидно е, че като председател на Транспортна комисия съм работил с тези хора и жочевидно е, че ги познавам. Това, че част от администрацията и общинските съветници от "Промяната" не ги познава - не може да отнеме тези факти", заяви Карлос Контрера.

Той запозна журналистите и с останалите автобиографии, като по този начин подчерта, че иска да покаже, че тези хора, за които ПП-ДБ-СС казват, че са калинки, всъщност са били назначавани на определени длъжности по време на управлението на "Промяната“, като има хора и от Реформаторския блок.

"Виждаме тук един пърформанс пред залата на Столична община, опънати като чаршафи автобиографиите на предложените вр.и.д. директори в дружествата. Тази арт инсталация или е дело на администрацията, или на колегите общински съветници от ПП-ДБ-СС. Доста е низко", каза той.

"Контрера обърна внимание на "честните“ практики и конкурси на кмета и неговата администрация. Още чакам да кажат как е назначена г-жа Адриана Попова за секретар на Столична община, която е човек на Прокопиев, натърти съветникът от ВМРО. Как без конкурс беше назначен директор на ОП "Гробища“, на завода за отпадъци, на ОП "Туризъм“ и на "Екоравновесие“ - срещу който директор има сигнали от общински съветници от ПП-ДБ-СС? Отговори от хората, които твърдят, че искат прозрачност, няма.

Карлос Контрера припомни за действията на "Спаси София“:

17 май 2022 г. - искат оставка на всички транспортни дружества.

19 май 2022 г. - искат ЦГМ да се закрие.

11 юли 2024 г. - вече никой не трябва да се сменя в дружествата.

Чудя се как си дошъл със заявка за промяна и след като консумираш 8-9 месеца власт, няма нужда от рокади. Може би Прокопиев води парада", посочи в заключение Контрера.


Още по темата: общо новини по темата: 557
05.09.2024 »
04.09.2024 »
04.09.2024 »
03.09.2024 »
03.09.2024 »
29.08.2024 »
предишна страница [ 1/93 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Лято 2024
Газови доставки
Водна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията