ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Кметът на столичния район "Слатина" за пожарите в кв. "Христо Ботев": Всички имоти са частни, нямаме делегирани правомощия за налагане на санкции
Автор: Цвети Христова 11:20 / 21.08.2024Коментари (0)1135
Кметът на столичния район "Слатина" Георги Илиев публикува отчета за свършената работа през изминалата седмица. Той започна с темата за  възникналия на 13 август пожар на територията на кв. "Христо Ботев“. Припомняме, че на 13 август, Sofia24.bg ви съобщи, че сухи треви и храсти горят в столичния квартал "Христо Ботев". От ГД Пожарна безопасност и защита на населението съобщиха тогава за нашата медия, че на място пожарникарите споделят, че мирише и на изгорели гуми. 

Причината е, че на тези тревни пощи са били оставени и стари автомобилни гуми. Пожарът бе на площ от 3 дка, като бе видим и от "Цариградско шосе", както и от всички части на "Младост". Хората, живеещи в района, също потвърдиха, че миризмата е тежка и силна, а димът - черен и гъст.

Ето какво написа по този повод кметът на "Слатина" Георги Илиев:

Много от Вас ни писаха по въпроса и Ви благодарим за активността! Истината е, че всички имоти в обхванатата от пожара територия в кв. "Христо Ботев" са частни и районната администрация няма делегирани правомощия за налагане на санкции, свързани с действия като изхвърляне или изгаряне на отпадъци там. Отговорни за поддръжката и управлението им са техните собственици.

Към момента са предприети действия за установяване на същите, с цел да им бъде връчена покана за доброволно почистване и обезопасяване на терена от Столичен инспекторат. Инспекторатът има задължението да извършва регулярен текущ контрол на територията, както по сигнали, така и комплексни проверки с други институции. От началото на годината те извършват ежеседмични посещения във въпросните пространства и налагат санкции на нарушителите, които успеем да установим заедно. Те са хората на терен и им благодарим за сериозните усилия, които полагат! 

Снощи отново автомобилни гуми, които са били оставени на тревна площ са пламнали между "Христо Ботев" и Летище София. Това съобщиха за Sofia24.bg от МВР.

Извън тази тема от район "Слатина", имат добри новини относно инфраструктурните ремонти: "По-рано през този месец Столична община възложи за изпълнение на "Хидрострой“ частични ремонти (кръпки) на пътните настилки на улиците "Атанас Иширков“, "Владово“, "Слатинска река“ и "Людмил Стоянов“. Кръпките по "Атанас Иширков“, "Владово“ и "Людмил Стоянов“ са напълно готови. В момента се работи по ул. "Слатинска река“, по план, очакваме и тя да е завършенa до края на седмицата. 

Ремонтът на тротоара на ул. "Камчия“, който претърпя сериозно забавяне, също вече е в ход, поставени са бордюрите и тече работата по останалите елементи. През седмицата са премахнати и 10 напълно сухи и опасни дървета, обработени повече от 30 сигнала за сухи клони, суховръшия и опасно ниски клони, нуждаещи се от оформяне и повдигане. Почистен е и втори участък от реката - от ул."Гео Милев“ до ул."Б. Магесник“, добави още Георги Илиев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Катастрофи в София
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията