ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Кметът на район "Овча Купел": Бездействието на Столична община е напът да торпилира проекта за парк "Кукуряк"
Автор: Екип Sofia24.bg 18:07 / 07.09.2023Коментари (0)597
© Facebook
Бездействието на Столична община е напът да торпилира проекта за парк "Кукуряк“. Докато общинските съветници и местни активисти на ГЕРБ в “Овча купел" се занимават с дребнотемия, ръководената от тях община може да остави района без парк “Кукуряк". Това заяви настоящият кмет на района Ангел Стефанов, цитиран от пресцентъра на "Демократична България".

Ангел Стефанов ще участва на предстоящите избори като кандидат на коалицията “Обединени за София", издигнала Васил Терзиев за кмет и Борис Бонев като водач на листата за общински съветници. 

“Бездействието на Столична община може да торпилира проекта за парк “Кукуряк", който е мечта за поколения овчакупелци и за първи път постигнахме ключов напредък", отбеляза Стефанов. 

Кметът на района уточнява, че в края на юни е приет подробен устройствен план, който гарантира, че 92-та декара могат да са само зелена площ и нищо друго. Според него обаче вече четири години Столична община бави уреждането на казус със собствеността на БАН върху голяма поляна в бъдещия парк. 

“Това може да се окаже пагубно", предупреждава Стефанов. “В края на 2023-а година БАН е решила да обжалва ПУП-а на парк “Кукуряк". Така нашата обща първа победа може да се нулира тихомълком, без хората да разберат как се е случило", добавя той.

Кметът на “Овча купел" смята, че решение има, защото БАН са готови да оттеглят жалбата си срещу плана за “Кукуряк", ако Столична община деактува имотите на “голямата поляна". За целта управляващите София трябва да съдействат в най-кратки срокове за разрешаване на казуса. 

“Истинско безобразие към жителите в “Овча купел" е да има ясно изразена добра воля от двете страни и в същото време да се протака и рискува бъдещето на парка. Затова призовавам активистите на ГЕРБ и техните ментори в СОС ясно да заявят - искат ли парк в района, или целят само да вдигат предизборни пушилки?", пита риторично Стефанов. 

В началото на мандата на Стефанов преди четири години Столична община е възнамерявала да съди БАН за собствеността на основната част от бъдещия парк. Кметът на “Овча купел" обаче успява да убеди Йорданка Фандъкова и главният архитект на София Здравко Здравков да се срещнат с председателя на БАН академик Юлиан Ревалски. 

Двете страни се договарят БАН доброволно да прехвърли собствеността на Столична община, чието ръководство следва да деактува имотите, към които има претенции. Въпреки постигнатото съгласие за разрешаване на имотния спор, Столична община все още не е предприела никакви реални действия по казуса.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Лято 2024
Газови доставки
Водна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията