ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Кметът на район "Лозенец": Продължават ремонтните дейности на ул. "Бунтовник" и ул. Голо бърдо"
© Facebook
Продължава ремонтът на тротоара на ул. "Бунтовник", като вече достигаме ъгъла с локалното платно на бул. "Черни връх". Решихме да запазим асфалтова настилката на автомобилния достъп към товарната рампа на магазин "Фантастико", като ще преценим дали да предприемем преасфалтиране. Подготвяме и асфалтирането на крайбордюрната ивица по всички новонаправени участъци по улицата. Това съобщи кметът на столичния район "Лозенец" Константин Павлов, в отчета си за периода от 23 до 29 септември, предаде Sofia24.bg.

Кметът на "Лозенец" говори и за ремонтните дейности на На ул. "Голо бърдо". "Работите продължават с направа на алеите към входовете. Срещнахме затруднения с мрежите на уличното осветление и на съобщителните оператори, които са плитко разположени според някогашната практика и са уязвими при изкопните работи (за съжаление се убеждавам, че където и да копне багерът в кварталите със стара застройка, си имаме работа с плитко разположени или неотразени в подземния кадастър трасета). И тази седмица се възползвахме от това, че паркингът е освободен от коли, за да окастрим още опасни клони", каза още той. 

Ето какво още направиха в района за една седмица:

Предприехме мерки по обезопасяване на общинския подземен гараж на ул. "Люботрън" бл. 35. Като първа стъпка, демонтирахме счупената гаражна врата на входа и взехме мерки за новата, която вече е поръчана. Това не отменя основната задача, да се намери дългосрочно решение за използването на имота. Най-общо казано алтернативите са две – или приватизация, или довършване на работите с общински средства, като решението вероятно ще се вземе от СОС.

Работата по канала от ул. "Иван Радоев" до ул. "Слав Караславов" продължи с изграждането на ревизионна шахта на кръстовището на ул. "Иван Радоев" с ул. "Дионисий Дионисиев". Изкопните работи по канала от бул. "Св. Наум" до ул. "Гребен планина" приключиха, обратният насип също е завършен.

Заедно с поддържащата фирма направихме оглед и поръчахме резервна част за асансьора на подлеза на бул. "Никола Вапцаров" към София Ленд. Особено след проливни дъждове се случва асансьорът да изключи, което не е нормално за сравнително нова техника. Ще проучим специално има ли някаква системна причина с покрив, уплътнения или др. Потвърди се и една тъжна констатация – както подлезите, така и асансьорите в тях си остават привлекателна цел за вандализъм.

Изпратихме към Столична община план-сметка за наложителни работи от поддръжката на осветителната мрежа на територията на района. Освен подмяната на последните останали натриеви лампи, поискахме да бъдат предвидени конкретно средства за пребоядисване на стълбове. Много от тях, макар и конструктивно здрави, са ръждясали до неузнаваемост, дразнят окото и са повод за Вашите справедливи сигнали. 

Мога да кажа, че тази неизменна част от поддръжката беше забравена с времето и сега е моментът да бъде възобновена. Дори да изключим естетическия ефект, антикорозионните покрития удължават живота на стълбовете и спестяват от бъдещи разходи за подмяна. През изминалата седмица бяха изпълнени асфалтови кръпки при кръстовището на ул. "Бабуна планина" с ул. "Кораб планина", ул. "Вишнева", ул. "Ст. Л. Костов", а на ул. "Васил Кирков" останаха за довършване през настоящата седмица.

Проведохме среща с граждани на тема гражданските бюджети за районите. На нея заместник кмета Биста Гелева представи подробно детайлите по програмата и заедно обсъдихме няколко конкретни идеи, с които присъстващите искаха да кандидатстват. Направих оглед на разширенията на 141 ДГ и на 193 ДГ, които вървят по план. В двора на 193 ДГ засадихме около 7000 храстчета като част от проекта за разширение и облагородяване на градината. Предстои засаждането на още 3000. Искам да уверя всички, че фотоволтаиците на покрива на разширението ще бъдат монтирани в цялост.


Още по темата: общо новини по темата: 523
30.09.2024 »
30.09.2024 »
30.09.2024 »
30.09.2024 »
28.09.2024 »
28.09.2024 »
предишна страница [ 1/88 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Природни стихии
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бюджет 2024
Борба за влияние в Близкия Изток
Секретна операция: Задържаха известен диригент за присвояване на много пари
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията