ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Кметът Фандъкова посети Комплекса за ранно детско развитие на Фондация "За нашите деца"
Автор: Екип Sofia24.bg 11:57 / 11.10.2022Коментари (0)465
© Столична община
Кметът на София Йорданка Фандъкова посети Центъра за ранно детско развитие в район "Възраждане“ заедно с председателя на Столичния общински съвет Георги Георгиев, съобщиха от Столична община. Ето какво заяви тя:

"Столична община първа извърши реформа в социалната сфера, като закри домовете от стар тип. Поставихме грижата за всяко дете в основата на работата ни и създадохме центрове от семеен тип. Комплексът, развит съвместно с Фондация за "За нашите деца“ в София, е пример за успешен модел за управление и предоставяне на социални услуги между общината и неправителствения сектор. Поздравявам ви за разгръщането на комплексния подход в подкрепа на децата и семействата".

Изпълнителният директор на "За нашите деца“ Иванка Шалапатова запозна кмета Фандъкова и Георги Георгиев с работата на Центъра, в който освен български деца се оказва подкрепа и на деца от Украйна. Обновено е дворното пространство и е създадена в партньорство със Столична община, Urban creatures и BoZko нова фасада на сградата. През 2021 г. специалистите от Центъра в София са работили общо с 491 потребители.

Комплексът за ранно детско развитие е в сграда, предоставена за безвъзмездно ползване на фондацията от Столична община за срок от 10 години. Той обединява ведно Дневен център за деца с увреждания, Център за обществена подкрепа "Света София“, Център за обществена подкрепа "Щастливо детство“, Център за настаняване от семеен тип "Детска къща“ за деца от 3 до 7 г., Център по приемна грижа и пространства за пряка социална, рехабилитационна и консултативна работа за децата в най-ранна детска възраст.

Активната работа с деца с увреждания, превенция на изоставянето на деца от биологичните им семейства, подкрепата на за семейства на деца с увреждания, както и специализирана грижа за ранното детско развитие са от основно значение за отглеждането на децата и тяхното развитие.

Столична община е делегирала на Фондация "За нашите деца“ управлението на 4 социални услуги – държавно делегирани дейности. Предвид голямото търсене за подкрепата, която оказват на деца и семейства, през миналия месец по предложение на Столична община е увеличен капацитетът на Центъра за настаняване от семеен тип и Центърът за обществена подкрепа. Във връзка с разширяване на дейността ще се предоставят средства за допълнително оборудване, което е необходимо за грижата за децата.

Столичната община е разкрила общо 105 социални услуги, от които 69 са услуги за деца като дневни центрове, центрове за настаняване от семеен тип, центрове за обществена подкрепа, центрове за рехабилитация и интеграция, центрове за работа с деца на улицата и кризисни центрове.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
Южна Америка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията