ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Какво свършиха в район "Триадица" само за седмица
Автор: Цвети Христова 09:36 / 09.09.2024Коментари (0)831
© Facebook
Кметът на район "Триадица" Димитър Божилов и експерти от инженерния отдел направиха проверка на хода на работата по преместването и изграждането на ново канализационно отклонение в 41 ОУ "Св. Патриарх Евтимий“, което е инициатива на районната администрация. То е необходимо във връзка да бъде приведени основната сграда и столовата в работен режим за учениците. От районната администрация съобщиха, че работата върви по график и изпълнителите ще спазят договорения срок за приключване преди началото на учебната година.

Ето какво още заявиха от район "Триадица" в своя отчет за изминалата седмица: 

Кметът на района Димитър Божилов и началникът на инженерния отдел на "Триадица" инж. Елена Димитрова проведоха работна среща с представители на избрания по ЗОП изпълнител на ремонтни дейности в подлезните съоръжения. Приоритетно започват дейности по рехабилитация на стълбищните пространства на подлеза на НДК откъм бул. “М. Д. Скобелев" и трамвайните спирки, както и при Научния подлез в кв. “Иван Вазов". 

Следват ремонти на подлезите при пл. “Ручей" и Мотописта. Предстои възлагане на основни ремонти и на подлезите на бул. “България" при булевардите “Гоце Делчев" и “Тодор Каблешков". Стартира подготовката на кампания за поставяне на пластика на орел в полет върху покрива на районната администрация на ул. "Алабин“ 54, каквато някога е красяла сградата. 

Кметът на район "Триадица" Димитър Божилов, кметът на район "Средец" Трайчо Трайков и авторът на скулптурата Андрей Врабчев планират събиране на инициативен комитет и дарителска кампания. Поддръжката на пътната инфраструктурата в района продължава с множество ремонти на улици и тротоари под контрола на районния кмет и инженерния отдел. 

Работи се на следните локации:

- Ул."Здраве"-ремонт на паважна настилка

- Ул. “Хан Пресиян" - северен тротоар- Ул."ген. Кирил Ботев" около 121 СУ "Георги Измирлиев“ – цялостен ремонт на тротоар

- Ул."Орехова гора"от ул."Нишава" до ул."П.Ю.Тодоров" – цялостен ремонт на югоизточен тротоар- Ул."Косово поле" от ул."Траянови врата" до подход зад бл.87- югоизточен тротоар;- ул."д-р Стефан Сарафов" от бул."България" до ул."Балша" – цялостен ремонт на източен тротоар- Ул."Балша" от ул."д-р Стефан Сарафов" до ул."Емил Берсински" – цялостен ремонт на северен тротоар

- Ул."Георги Божилов-Слона" - от ул."Васил Стефанов" до ул."Околовръстен път"-подготовка и асфалтиране

- Ул."Янко Забунов"-подготовка за кръпки и асфалтиране

- Ул."Димитър Сагаев",кв."Манастирски ливади" - асфалтови кръпки

- Бул."Гоце Делчев", с внимание на улица към бл.28 , кв."Стрелбище".

Кметът на района осуети и организира санкционирането на неправомерно ползване на тротоарна инфраструктура по бул. “Витоша" - при ул. “Гургулят" и при ул. “Доспат" - в съботния ден. Установените нарушения са незаплатено тротоарно право и неспазване на изискванията за обезопасяване на заеманата площ.

Зам.-кметът на район "Триадица" Руслан Баждеков проведе работна среща с представители на Дирекция "Интеграция на хора с увреждания, програми и проекти“ на Столична община. 

Основна тема на разговорите бе проектът "Грижа в дома в Столична община“. Начертани бяха още възможности за синхронизация между районната администрация и СО. Осъществена бе работна комуникация между района и управата на Южен парк, във връзка с демонтирано съоръжение за фитнес на открито до Английската поляна. 

Установено бе, че уредите се рехабилитират и пребоядисват от страна на поддържащото ги дружество и скоро ще бъдат върнати.

Извършен бе ремонт на детски съоръжения и подмяна на летви на пейки в кв."Стрелбище“ , ул. "Мила родина“, ул. "Боровец“, пред бл. 35а. Направена бе резитба на сухи клони в зелените площи зад бл.246 в жк. "Гоце Делчев“.

Подменени бяха две люлки пред бл.35а в кв. "Стрелбище“. Поправен бе парапетът на мостовото съоръжение при бл.79 на ул.“Луи Айер“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Енергийна криза
Градският транспорт в София
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията