ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Иван Таков: Нека да работим така, че софиянци да се чувстват горди граждани на европейска столица
Автор: Цвети Христова 12:07 / 17.09.2024Коментари (0)489
© Facebook
В деня, в който Православната църква почита паметта на светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София отбелязваме празника и на нашия град.

София означава мъдрост. Мъдрост, натрупана повече от 7000 години. И управлявана от цезари, василевси, канове, султани и царе. Хилядолетната история прави нашия град един от най-старите в Европа. И ни задължава днес да го пазим, да се грижим за него и да го развиваме. Това заяви общинският съветник от МК "БСП за България" Иван Таков в словото си пред СТоличния общински съвет.

Ето какво още добави той:

Крайно време е да започнем процеса на структурни промени в Столична община в посока децентрализация. Да покажем, че Столична община може да бъде добър стопанин като върнем всички комунални услуги в общинските дружества. Да се погрижим за съществуващите и да създадем нови, сред които и общинско предприятие по чистота. Да обърнем особено внимание и да се погрижим за транспорта в София. 

Да подобрим условията на труд в транспортните дружества, да осигурим средства за поддръжка на подвижния състав. Да предложим социална транспортна услуга на софиянци, която да бъде достъпна, удобна и предпочитана. Да подобрим инфраструктурата в кварталите, да направим достъпни и качествени общинското образование и здравеопазването. 

Да концентрираме усилия и да намерим решение веднъж завинаги на дългогодишния проблем с липсата на места в детските ясли и градини. Да запазим зелените площи в града и да се справим със замърсения въздух в София. Да спрем порочната практика за разпродаване на общинско имущество и да насочим усилията си към увеличаване броя на общинските жилища.

Да предложим бюджет на Столична община за следващата година, който ясно да показва политиките в полза на гражданите, по които ще можем да работим всички заедно. Бюджет, в който приходите не са подценени, разходите са разумни и полезни, а капиталовата програма е изпълнима.

Градът има нужда от смели и разумни действия. Не само от нашите действия тук, в Столичния общински съвет, но и от тези в Народното събрание. Развитието и грижата за София трябва да бъдат приоритет на кандидатите за народни представители от всички партии в трите столични многомандатни избирателни райони в предстоящите предсрочни парламентарни избори. Закон за София вече е крайно наложителен. 

Повече от необходими са и промени в Закона за устройството и застрояването на Столична община. А безценното богатство на града ни - планината Витоша - заслужава специално внимание, за да я направим достъпна, гостоприемна и желана за спорт и отдих на софиянци и гостите на столицата. Наша и на народните представители отговорност е заедно да работим активно за намиране на най-добрите решения за управление на отпадъците и защита на интересите на гражданите на София чрез промени в Закона за управление на отпадъците.

Уважаеми колеги общински съветници,

Нека да работим така, че софиянци да се чувстват горди граждани на европейска столица. Нашата голяма отговорност като общински съветници е да върнем вярата на хората, че градът ни ще бъде по-добро място за живот. Да им дадем надежда, че имат бъдеще в сигурен, удобен и чист град. А любовта към нашия дом да ни води към мъдри решения за София.

Нека в днешния празничен ден да си пожелаем градът ни да пребъде!

Нека децата на София да растат безгрижно и щастливо, техните родители да разполагат с добри условия за работа и възможност за реализация в града, а възрастните хора да водят достоен и спокоен живот! Нека да работим така, че резултатите от нашите действия да се отразяват в девиза на София - расте, но не старее!

Нека нашата София да бъде град за всички хора.

Честит празник, София!

Честит празник, софиянци!


Още по темата: общо новини по темата: 19
18.09.2024 »
17.09.2024 »
17.09.2024 »
17.09.2024 »
17.09.2024 »
17.09.2024 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
Южна Америка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията