ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Христо Копаранов за украсата в столицата: Нямаме нищо оставено от предното управление
Автор: Георги Иванов 12:01 / 12.12.2023Коментари (0)386
©
Не знам дали златната арка пред "Александър Невски" беше добър експеримент или не, но е факт, че на мястото има хора, независимо от хейта. Това каза общинският съветник от "Спаси София" Христо Копаранов в "Денят на Фокус" по Радио "Фокус".

"Арката беше част от пространството пред "Александър Невски", но нека погледнем по-глобално. В София площадите започват да се превръщат в място, където хората се събират. Тази зона вече е пешеходна. Опитахме се да забраним преминаването и престоя на автомобили там, доколкото е възможно, като за съжаление не успяхме напълно, защото парламентът запази своите паркоместа", разясни Копаранов.

"Всеки забелязва, че на мястото има хора, независимо от хейта, който се изсипа. Бе направен опит да се оживи мястото със запалване на елхата, по време на което площадът беше пълен. Дали експериментът с арката бе успешен, не мога да кажа, защото не успях да я видя на живо“, каза още общинският съветник. Целта обаче, според него, е била хората да се преместят от аквариумите на "Витошка", които са заели цялото улично пространство в района, към широките площади.

Във всеки голям европейски град катедралните площади са места, където хората се събират пешеходно. То не трябва да бъде паркинг, категоричен е Копаранов. Нормално е там да има и коледен базар. Нормално е София да бъде град за хората, не само за колите, смята той.

"За да се сложи адекватно хубаво коледно осветление в столицата, трябва да се мине през договорите със същите тези фирми, които за няколко дни не можаха да поправят по една паднала лампа във връзка със снега. При така сключените договори за коледната украса ще трябва да се плащат баснословни цени. Самата украса трябва да се организира по райони от районните кметства. Вчера говорих с районни кметове по този повод и те ми казаха "Нямаме нищо оставено от предното управление“.

"Едва ли някой си представя, че за две седмици е реалистично да се направи проект на коледна украса, да се приеме, да се поръча, достави и монтира красиво. Повечето хора само чакат нещо да стане. 50 000 е стойността на цялата коледна украса, но се слагат етикетчета "50 000 лв“ само на отделни елементи от нея и така се изопачават фактите“, смята Христо Копаранов.

Проектът на "Шишман“ не е арт инсталация, а забавен проект, поясни той. "Ако не се довърши бързо, ще се загубят парите, отпуснати по него. Актуалното управление на общината е принудено в изключително бързи темпове да "закърпва“ изоставените от предишното проекти“, смята Копаранов. Трябва да се осигурят градски транспорт, пешеходни услуги, чрез които за 15 мин. да можеш да стигнеш до ключови места. Тогава хората ще слязат от колите си – не защото са принудени, а защото ще им бъде удобно пеша, разкри още той.

Относно кандидатурата за председател на общинския съвет в столицата Копаранов заяви, че групата му води преговори с различни политически сили и на тяхна база ще бъде издигната кандидатура. "Работи се, но трябва всички да искат общинският съвет да работи. В мътна вода обаче се лови риба най-добре, смятат някои в общинския съвет“, поясни Копаранов.

София не беше готова за метеорологичните условия, които е поднесъл първия сняг, каза още Копаранов. "Имаше хаос относно това, кой е отговорен за почистването на падналите клони. Топлата есен и неопадалите листа са допринесли за проблемите в почистването на столицата“, смята Христо Копаранов.


Още по темата: общо новини по темата: 357
07.03.2024 »
23.01.2024 »
14.01.2024 »
13.01.2024 »
09.01.2024 »
08.01.2024 »
предишна страница [ 1/60 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Лято 2024
Газови доставки
Водна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията