ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Хекимян: Г-н Терзиев това не е частната ви фирма, това е Общината, вие в случая не сте защитили обществения интерес
Автор: Цвети Христова 16:04 / 23.07.2024Коментари (0)1153
©
Групата на ГЕРБ-СДС в СОС свика брифинг, на който говориха за спряното събаряне на незаконния ловен хотел на Румен Гайтански - Вълка до язовир "Искър". Припомняме, че Пернишкият окръжен съд спря събарянето на незаконния ловен хотел на Румен Гайтански, а причината е обезпечителна заповед по търговско дело, която на практика обезсилва заповедта на главния архитект на София за премахване на незаконните постройки. Столична община пък съобщи, че ще обжалва и сезира три съдебни инстанции, след като съдът в Перник спря събарянето на незаконния ловен хотел на Румен Гайтански - Вълка. 

Доверчив или сговорчив се оказа Терзиев, когато повярва на Румен Гайтански, че ще събори за негова сметка постройките край язовир Искър?! Българският съд се произнесе, че заповедта на главния архитект на София е била законна и че тези постройки трябва да бъдат съборени, защото са построени без необходимите разрешителни. С действията си г-н Терзиев погуби 3-годишен труд на г-жа Фандъкова и безкрайни съдебни битки. Това заяви Антон Хекимян пред журналисти, предава репортер на Sofia24.bg. 

Общинският съветник зададе и много въпроси. 

Видяхме последните месеци, че Терзиев си направи ПР-акция, събаряйки 13 керемиди. През април месец каза, че се е разбрал с Гайтански и той щял сам да събори постройките. Не смятаме, че кметът на София трябва да е наивен. Къде са се срещали? Имаме данни, че г-н Терзиев и заместникът му Лютов и Терзиев и част от неговия екип са се срещали с Румен Гайтански. Какво им е обещано? Защо в крайна сметка те са се вързали. Дали става въпрос за един много удобен гратисен период, който Терзиев е дал, за да може днес да си говорим затова, че тези сгради няма да бъдат съборени", добави той. 

Той поиска от столичния кмвет да предостави документи, в които е записано черно на бяло, че Румен Гайтански, който е собственик на незаконните постройки, ще ги премахне доброволно. 

Общинският съветник от ГЕРБ-СДС се обърна директно към кмета на София с думите: "Г-н Терзиев на много въпроси имате вече да отговаряте. А тези въпроси на които трябва да отговаряте свързани с конретния случай ще ви тежат, като воденичен камък много дълго време, защото съм сигурен, че много трудно ще намерите документи, черно на бяло с които да докажете. 

Най-вероятно някакви хвърчащи листчета - да, хвърчащи обещания - видели сме ги, но искаме пълната документация затова - какво обещание е получено от господин Терзиев, дадено му от господин Гайтански и има ли график за доброволното събаряне на тези сгради. Ако няма - защо няма? 

Ако има. Къде е този план? И как поетапно е трябвало да бъде изпълнен. Къде е бил контролът от страна на Общината, която трябва да проследи дали тези сгради действително са били събаряни. А г-н Терзиев много добре е знаел, че тези сгради не са събаряни. Защото в много публикации по медиите днес разбираме, че той е знаел, че там нищо не се случва. Поне от месец и половина. Говоря, че официално от месец и половина нищо не се случва. А дали нещо друго се е разбирал, нека излезе и той сам да каже. Но това са само малка част от всички въпроси, които ще тежат като воденичен камък на врата на г-н Терзиев, защото няма човек, който като че ли на добра дума, на мъжка дума, "не го събаряй ти, аз ще го съборя" да се върже. Г-н Терзиев това не частната ви фирма, това е Общината. И вие в случая не сте защитили обществения интерес.


Още по темата: общо новини по темата: 557
05.09.2024 »
04.09.2024 »
04.09.2024 »
03.09.2024 »
03.09.2024 »
29.08.2024 »
предишна страница [ 1/93 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Лято 2024
Газови доставки
Водна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията