ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Главен комисар Димитър Кангалджиев: Гордея се с постигнатото отлично взаимодействие на ОДМВР - София с местната власт
Автор: Йоланда Пелова 16:09 / 09.08.2024Коментари (0)984
©
С договор за безвъзмездно управление на недвижими имоти – частна общинска собственост, Община Костинброд предостави на ОДМВР - София за безвъзмездно управление поземлен имот за съхранение на отнети МПС. Подписи под документа положиха кметът на общината Трайко Младенов и директорът на областната дирекция старши комисар Тихомир Ценов.

Постигнатото красноречиво подчертава общите усилия на полицията и местната власт за  подобряване на обществения ред в общината. То е израз на отличното взаимодействие с местната власт и с областната управа, изтъкна главен комисар Кангалджиев. Главният секретар на МВР благодари на общинската управа, като в същото време изрази задоволство от инициативността, проявена от ръководството на ОДМВР - София и взетите отговорни управленски решения.

Благодарност към Общинския съвет за единодушно взетото решение за предаване на имота на МВР и за реализираните капиталови разходи по благоустрояването му изказа и кметът на Община Костинброд. Трайко Младенов подчерта постигнатия през годините отличен синхрон в работата с районното управление на МВР в града, с областната дирекция и с централната изпълнителна власт и увери, че в рамките на своите правомощия Община Костинброд ще подпомага и ще сътрудничи максимално на органите на вътрешното ведомство.

Церемонията по официалното предаване на имота бе открита с водосвет, отслужен от отец Желязко. На събитието присъстваха още директорът на ОДМВР - София старши комисар Тихомир Ценов, заместникът му комисар Георги Калайджиев, началникът на РУ - Костинброд главен инспектор. Здравко Йотов, началникът на РСБЗН - Костинброд главен инспектор Никола Стоичков, областният управител на Софийска област Силвия Арнаутска, заместник-кметове на Община Костинброд, членове на Общинския съвет и представители на общинската администрация.

В рамките на посещението си главният секретар на МВР се срещна с огнеборците от местната пожарна служба и се запозна с условията им за труд и почивка; посети и общинския център за видеонаблюдение, обхващащ всички населени места и възлови пътни артерии на територията на общината и разполагащ с техническо оборудване от най-висок клас.

Имотът се намира в землището на с. Петърч и е с обща площ 7595 кв. метра. За привеждането му в годен за експлоатация вид от страна на Община Костинброд е изградено електро- и водозахранване, видеонаблюдение, извършено е цялостно освежаване на терена, монтирана е ограда и е положена подходяща настилка. За сигурността на обекта ще следят служители, назначени по трудово правоотношение с МВР, като за изпълнение на служебните им задължения е изградено специално оборудвано КПП.

На новопридобития терен ще бъдат позиционирани и съхранявани до отпадане на отговорността по съхранението им моторните превозни средства, иззети като веществени доказателства след възникнали тежки пътни произшествия, свързани с управление след употреба на алкохол или наркотични вещества и техните аналози, както и по други законни поводи. Същевременно ще бъде облекчена и ситуацията с множеството иззети МПС, съхранявани в прилежащите територии на районните управления поради липсата на алтернативна възможност. С преместването им на паркинга в с. Петърч обществените площи ще бъдат освободени и ще могат да бъдат ползвани по целесъобразност.

Придобиването на имота е в резултат на активните и целенасочени усилия на ръководството на ОДМВР - София за оптимално разрешаване на проблема. Договорът за безвъзмездно управление е за срок от 10 години. За приемането на имота е определена комисия, назначена със заповед на министъра на вътрешните работи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията