ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Ето защо отложиха пускането на кръстовището на ул. "Йордан Радичков" и бул. "Симеоновско шосе"
Автор: Цвети Христова 17:00 / 24.02.2023Коментари (0)650
Основната причина за отлагането на пусковия срок на кръстовището на ул. "Йордан Радичков“ и бул. "Симеоновско шосе“ са несъответствията между подземния кадастър и фактическото разположение на мрежите, установено след началото на изкопните работи. Това заяви кметът на район "Лозенец" Константин Павлов в личния си профил във Facebook. Реконструкцията на кръстовището на бул."Симеоновско шосе" и ул. "Йордан Радичков" започна в края на ноември 2022 година.

Sofia24.bg публикува текста без редакторска намеса: "Във връзка с многото въпроси по напредъка на строежа на кръстовището на ул. "Йордан Радичков“ и бул. "Симеоновско шосе“ Ви запознавам накратко с информацията, която представителите на район "Лозенец“ получават на седмичните съвещания за напредъка на обекта. Напомням, че район "Лозенец“ не е страна по договора за строителството, но участието на района в подготовката и изпълнението на строежа е неизбежно по редица технически и административни подробности.

Основната причина за отлагането на пусковия срок са несъответствията между подземния кадастър и фактическото разположение на мрежите, установено след началото на изкопните работи. Изненадите започнаха едва ли не с първата копка, когато, ако си спомняте, багерът удари водопровод, положен неизвестно защо в някогашния частен имот, вместо под пътното платно.

Не е тук мястото да изброявам останалите документирани разминавания. Същественото е, че грешно разположените стари мрежи са в конфликт с новите трасета подземна инфраструктура, които са залегнали в проекта, което налага намесата на проектантите по съответната част. Преди проектантите да преработят проекта и да представят нов изпълним вариант, строителите не могат да продължат работа. Последният случай, който промени плановете ни: старата река Симеоновска, по чиято долина е изграден бул. "Симеоновско шосе“ в тази част, е била пресушена с помощта на покрито бетоново корито, върху чиито покривни панели минават електрическите и съобщителни мрежи. Това съоръжение не е отбелязано в никаква документация.

И тaзи пречка ще бъде преодоляна, като се надяваме, доколкото изкопните работи са на приключване, нови изненади да няма. Новият краен срок ще бъде уточнен скоро, но приблизителното очакване е това да бъде средата на следващия месец.

Призовавам за още малко търпение, до завършване на строежа. Изминахме един дълъг път от устройствен план, през промяна на техническото задание от нерегулирано към в светлинно регулирано кръстовище, през отчуждителни процедури, проектиране, включване в инвестиционната програма на Столична община и провеждането на обществена поръчка.

Спомняте си неприятната изненада, че каналът под бул. "Симеоновско шосе" се оказа с изчерпан дебит, съотвeтно кръстовището се наложи да се отводнява към ул. Борис Арсов. Имахме шанс и да осигурим в последния момент и алтернативен изход от квартала. Строителят е инструктиран да почиства редовно булеварда от чакъла, който се изнася от временния път.

Днес, когато посетихме обекта, се работеше по водопровода, който излиза от първата пряка на ул. "Йордан Радичков".

Новият краен срок ще бъде уточнен скоро, но приблизителното очакване е това да бъде средата на следващия месец. Дотогава, призовавам за още малко търпение".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Лято 2024
Газови доставки
Водна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията