ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Драгомир Младенов от ГЕРБ-СДС към Терзиев и Бонев: Защо скрихте инцидента с падналата кола на ул. "Опълченска"?
© Булфото
Общинският съветник от ГЕРБ-СДС в СОС  Ваня Тагарева заяви, че в София има проблеми не само със задръстванията, но и с пътната безопасност, "което го виждаме в рамките на повече от една година", предаде Sofia24.bg.

"Градът не може да се управлява с лозунги през билбордове. Това вече е ясно. Блокираха целия град с ремонтите, които вървят. Преди дни подадох сигнал за неработещ светофар на голямо столично кръстовище, никой не дойде. Градът не може да се управлява с лозунги и билбордове. Искаме извънредна сесия на СОС за трети път. Ще питаме какво се случва с тези тайнствени договори. Дължат се много отговори и те трябва да бъдат публични към софиянци. Това е безумие , което правят тези хора в последната година. Молим ги, незабавно да отблокират града", каза Тагарева. 

"Тези, които живеят в район "Сердика" заявяват, че "блокадата продължава", а тези които са от "Възраждане" казват, че "терорът продължава", цитира шега на граждани с името на "Продължаваме промяната" Драгомир Младенов. 

И разкри тежък инцидент с падането на една кола в изкопа на "Опълченска". Няма пострадали хора. Още, че през нощта на ул. "Опълченска" жители на известния блок с отрязаните преди седмица дървета са станали свидетели как строители са отстранявали в късните часове осветителни тела.

Сама по себе си е цялата тази "гениална" строителна операция е в нарушение на чл.19 от Наредба 1 за обществения ред и шума в жилищните сгради. Той постановява, че Чл. 19. (1) На територията на Cтолична община се забранява създаването на шум, предизвикан от домашни дейности и от съседи в жилищни сгради, включително за религиозни, политически, производствени, промишлени, строително-монтажни и ремонтни дейности в работни дни в периода от 22.00 до 08.00 часа и от 14.00 до 16.00 часа. Нарушение също има и на Наредба 3 за Временната организация и безопасността на движението при извършване на строителни и монтажни работи по пътищата и улиците. Чл. 5. (1)"

В следствие на това кола е паднала в изкоп на улицата в 1 часа през нощта, тъй като не е имало стълбове за улично осветление. Можеше да имаме първите жертви на управлението на Бонев и Терзиев. Защо скрихте инцидета с падналата кола?", каза още той.

Според заповедта на кмета Терзиев във връзка с изпълнението на първия етап от реконструкцията на ул. "Опълченска“ от бул. "Александър Стамболийски“ до бул. "Сливница“ се въвеждат промени в организацията на движение. От 18.07.2024 г. до 14.09.2024 г. се забранява влизането на пътни превозни средства, както следва: през моста на кръстовището на бул. "Сливница“  и ул. "Опълченска“; по източното пътно платно на ул. "Опълченска“ между ул. "Цар Симеон“ и бул. "Сливница“.

Движението в участъка ще се извършва двупосочно в западното пътно платно на ул. "Опълченска“, добави Младенов и каза: "Но днес сме вече октомври месец и мостът на "Опълченска" си е все така затворен и по него не минава никакъв трафик, но преди малко Васил Терзиев се похвали, че ще бъде отворен сега този мост. И сякаш, за да изпитат търпението на софиянците от цяла северна София в неделя Терзиев, Бонев и компания решиха да затворят и последната останала свободна пътна артерия наоколо - бул. "Тодор Александров". Така северна София се оказа напълно блокирана и не можеше да се свърже с другите части на столицата. Десетки хиляди софиянци висяхме цяла неделя в задръствания", каза Младенов.


Още по темата: общо новини по темата: 544
17.10.2024 »
17.10.2024 »
17.10.2024 »
16.10.2024 »
16.10.2024 »
14.10.2024 »
предишна страница [ 1/91 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Издирват майка на две деца от София
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Мигрантски натиск към България
Пожари 2024
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията