ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Доброволци чистиха и облагородяваха около коритото на река Искър в София
На 28 септември (събота), над 150 доброволци, сред които семейства с деца на различна възраст, се събраха в село Герман, близо до София, за да се включат в мащабна инициатива за почистване и облагородяване на част от река Искър. Събитието, организирано от Сдружение "Искър-София“ и подкрепено от глобалната компания Diageo и официалния ѝ дистрибутор за България – Авенди, обедини местната общност за почистване и облагородяване на крайбрежната зона.

В рамките на деня, освен почистване на бреговете от битови отпадъци, доброволците се включиха и в дейности като боядисването на местния мост в цветовете на българското знаме, в което активно участваха и децата. Допълнително бяха изградени нови места за отдих, включително пейки и маси, както и бяха поставени нови указателни табели за посетителите на реката.

Глобалната компания Diageo и Авенди, официален дистрибутор на Diageo марките в България не само инициираха събитието, но в допълнение даряват средства в размер на 20 000 лв. за по-нататъшното поддържане и облагородяване на района.

“На самото мероприятие се събрахме над 150 човека. Разделихме си задачите и една част започна да боядисва железния мост, който стана страхотен. Друга група започнахме да почистваме боклука около реката, като събрахме няколко тона. Останалите колеги се заеха с изработването на 5 броя големи информационни табели и още пейки и маси, които да разположим на различни места по реката. Останахме на реката до късния следобед и свършихме огромно количество работа, а през цялото време на всички не им слизаха усмивките от лицата и съм убеден, че в този ден се създадоха множество нови приятелства защото самата атмосфера беше прекрасна", заяви Георги Мутавджийски от сдружение "Искър-София“.

"Дарението, което получаваме ще ни позволи да направим реална промяна, като средствата ще бъдат изразходвани за наемане на техника, с която да почистим строителните отпадъци изоставяни неправомерно по бреговете на реката, които е невъзможно да се премахнат само на ръка. Благодарим на Diageo и техния дистрибутор Авенди за техния значителен принос към нашата кауза за чиста и здрава река Искър“, допълни той.

"Вярваме, че успехът ни е свързан със здравето на нашите общности и опазването на околната среда. Горди сме, че можем да допринесем за една по-чиста река и да дадем пример за устойчиво развитие,“ коментира Гергели Абрахам, директор корпоративни комуникации на Diageo за Източна Европа.

Инициативата не само подобри околната среда, но и вдъхнови общностния дух, като участниците, включително много деца, които заявиха своето желание да продължат да се грижат за природата.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Катастрофи в София
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Бюджет 2025
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията