ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Делян Георгиев: Подлезът на спирка ж.к. "Изток" е напълно преобразен
Подлезът на спирка ж.к. "Изток“ е напълно преобразен. В продължение на няколко месеца в пешеходното съоръжение, където ежедневно преминават хиляди студенти, преподаватели и граждани, които живеят и работят в района ни, кипеше усилена работа. Тэова заяви кметът на столичния район "Изгрев" Делян Георгиев във Facebook, видя Sofia24.bg.

Обновяването на пространството е по инициатива на Стопанския факултет към СУ "Св. Климент Охридски“, като основен мотиватор и реализатор на идеята е заместник-деканът-доц. д-р Марина Стефанова. 

"Обновяването на подлезното пространство е пример за доброто взаимодействие между местната власт в лицето на администрацията на район “Изгрев", Стопанския факултет, доброволците – жителите на кварталите ни, студентите, както и на представителите на изкуството. Чудесен пример е как всички заедно можем да преобразим едно пространство и да го превърнем в модерна, цветна и приветлива градска среда.

"Силно се надявам, че поставяме още едно начало – чрез активно облагородяване на града около нас, заедно да се справим и с вандалските прояви, с които години наред се борим като общество. Инициативата ще даде старт и на други ползотворни партньорства между общината и гражданите на София в името на това, всички заедно да живеем в чиста, европейска столица.

Благодарим на всички, с чийто доброволен труд бе реализирано обновяването. Инициативата е осъществена изцяло с доброволен труд на студенти от Стопанския факултет, граждани на район "Изгрев“ и дарения на суровини и материали от отговорни компании. Световнопризнатият графити артист Николай Петров – Glow ни дари труда и вдъхновението си, за да промени съществен елемент от градската среда, какъвто е подлезът", добави още Делян Георгиев

"За нас освежаването на подлеза чрез създаване на мащабен тематичен стенопис, с помощта на студенти доброволци, отговорни компании-дарители и вдъхновената работа на графит артиста Николай Петров GLOW, е стъпка към повишаване на неговата безопасност и популяризиране на важните теми за устойчивото развитие, ценността на ученето през целия живот и силата ни да се променяме", заяви доц. Марина Стефанова при завършването на проекта.

Стенописите са под надслов “Change over Challenge". Цитатите са избрани след предварително обсъждане с три отделни фокус групи – студенти, доброволци от квартала и артисти, и покриват три основни теми: ценността на образованието – подлезът е вход към кампус "Изток“ на Софийския университет, който включва Стопански и Философски факултет, както и към най-големия национален научен комплекс - Българска академия на науките.

Една от целите на инициативата е да популяризира сред ежедневно преминаващите през подлеза идеята, че образованието е висша цел, устойчивото развитие – поставя фокус върху новата концепция за устойчива градска среда и начин на живот и как опазването на природата и икономическият растеж могат да вървят ръка за ръка. Обновяването на подлеза се реализира по инициатива на Стопански факултет на СУ "Св. Климент Охридски“ и фондация ФЕБ, с административната подкрепа на с район "Изгрев“ и район "Слатина“.


Още по темата: общо новини по темата: 13
30.09.2024 Започна подготовката за ремонта на подлеза на бул. "България" при Професионалната гимназия по дизайн "Елисавета Вазова"
22.07.2024 Делян Георгиев: Пешеходният подлез под бул. "Цариградско шосе" на спирка ж.к. "Изток" ще бъде напълно преобразен
19.06.2024 Преобразяват подлеза под бул. "Цариградско шосе" на спирка ж.к. "Изток"
03.06.2024 Обявиха обществена поръчка за ремонт на всички подлези в район "Триадица", обсъден бе и предстоящият ремонт на спортната зала
19.05.2024 Район "Триадица": Общото състояние на подлеза на бул. "България" е добро, конструктивно здраво, но иска ремонт
11.04.2024 Забраняват влизането на пътни превозни средства по бул. "Ген. Скобелев"
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Скандали в Народния театър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Коледно-новогодишни празници 2024/2025
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията