ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Дариха видеоларингоскоп на Клиниката по интензивно лечение на нервни болести в ИСУЛ
Автор: Цвети Христова 18:23 / 08.10.2024Коментари (0)207
© ИСУЛ
Дарителите с част от екипа на клиниката. От ляво на дясно - Христина Станева, Цветанка Минчева, проф. Евгения Василева, д-р Изабела Траянова, д-р Мартин Емилов и д-р Димитрина Динкова
Видеоларингоскоп дариха на Клиниката по интензивно лечение на нервни болести в УМБАЛ "Царица Йоанна – ИСУЛ“ дами от Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ). Дарението е по инициатива на Алумни клуба към организацията, съобщиха от болничното заведение.

От името на неправителствената организация дарението връчи г-жа Цветанка Минчева, председател на Управителния съвет на СЖББ и главен изпълнителен директор на Уникредит Булбанк. "Една от мисиите на нашето, дамско обединение, е да покажем на младите жени и на младите хора като цяло, че имат бъдеще в България, а това е невъзможно без предоставянето на качествени здравни грижи“, обясни тя.

Проф. д-р Евгения Василева, дмн, началник на Клиниката по нервни болести, благодари на дамите за навременното дарение, което ще улесни работата на лекарите в Нервно интензивно отделение, където колегите й водят битка за живота на пациентите с най-тежките неврологични заболявания. "При нас повечето болни са със спешни и много често животозастрашаващи неврологични заболявания. С това дарение вие правите добро на много хора“, обясни тя.

Клиниката по нервни болести е една от водещите в страната по интензивно лечение на неврологичните заболявания - коматозни състояния, остра възпалителна демиелинизираща полиневропатия, миастенни кризи, епилептичен статус, мозъчни кръвоизливи, исхемични инсулти, менингити, енцефалити др. Тук е едно от малкото места в България, където се лекуват пациенти с Миастения гравис – рядко, неврологично, автоимунно заболяване, което засяга основно млади хора и е изключително трудно за овладяване.

"Борбата за живота на някои от пациентите в нашата клиника продължава с месеци. Видеоларингоскопът ще бъде от огромна помощ при ендотрахиалната интубация“, изтъкна проф. д-р Василева. Тя не скри, че както на много други места в България, и в ИСУЛ има недостиг на реаниматори и наличният състав често е принуден да работи извънредно.

Г-жа Христина Станева, изпълнителен директор на СЖББ, която всъщност е инициатор на дарението, обясни, че лично познава проф. Василева и нейния екип и е силно впечатлена от техния професионализъм и отдаденост в работата.

"Винаги съм си мечтала за такъв видеоларингоскоп! Той ще ни бъде много полезен при интубация на пациенти с анатомични особености на дихателните пътища, тъй като дава директна видимост към гласните връзки“, обясни д-р Изабела Траянова, завеждащ Нервно интензивно отделение.

Проф. Василева, която е един от най-авторитетните невролози у нас, използва случая, за да сподели, че за пълното си окомплектоване ръководената от нея клиника има нужда от обновяване на апаратите за изкуствено дишане. Тя изрази надежда, че ще се намерят и други бизнес организации, които, както Съветът на жените в бизнеса в България, ще протегнат ръка на лекарите в името на здравето на пациентите.

Съветът на жените в бизнеса в България е организация с нестопанска цел, която промотира професионалното развитие и израстването на жените до мениджърски и високи управленски роли. Създадена преди 11 години, днес тя има 240 индивидуални и корпоративни членове и е дала възможност на стотици жени да преодолеят бариерите пред себе си и да продължат напред в кариерата си. Организацията цели също да подкрепя младите специалисти и таланти да реализират потенциала си в България.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Неправилно паркиране в София
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията