ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Борис Бонев пред Sofia24: Бюджетът на София е издънен
Автор: Йоланда Пелова 15:58 / 01.03.2022Коментари (0)1251
© Sofia24.bg
"Поне 30% от общинския бюджет на София се краде в неизгодни обществени поръчки и подобни далавери. В началото, когато беше приет Законът за обществените поръчки - не се бяха все още "изпедепцали" и правеха груби грешки в обществените поръчки, само дето не пишеше името на фирмата, която трябва да спечели - до такава степен бяха неопитни. Сега обаче правят обществените поръчки много по-добре. Начинът по който искат "правилната фирма" да спечели е много по-внимателен. Беше пусната обществена поръчка за 47 млн. лв. за строителство на улици в София. Така е направена тази обществена поръчка, че заради изцяло субективни критерии - една фирма може да си компенсира над 10 млн. лв. разлика в цената, т.е. да даде 10 млн. лв. по-скъпа цена, но със субективни критерии да спечели". Това коментира пред Sofia24.bg независимият общински съветник Борис Бонев, който е и един от основателите на "Спаси София".

Според него София има изключително голям проблем с обществените поръчки и начинът, по който те се изпълняват води до източване и изтичане на обществените пари.

"За нас беше важно да започнем дискусията за бюджета в София. За първи път сме в ситуация - март месец градът ни да няма бюджет. Разбира се, има чисто законови причини за това, тъй като общинският бюджет е обвързан с държавния бюджет. За съжаление, през всичките тези месеци, през които можеше да се води дискусия по темата - управляващите отново не я водеха. Те не потърсиха никого от опозицията, за да кажат: "Ето, това мислим да правим. Какво мислите вие да правите, какво искате и вие да се случи?", отбеляза Бонев.

Вчера от "Спаси София" представиха "зелен" столичен бюджет. 

"Нашата цел като организация вече повече от 10 години е София да реализира своя потенциал, да бъде спасена от посредствеността, да бъде спасена от липсата на амбиция, да бъде спасена от хора, които не обичат този град, а го използват или за трамплин на бъдеща политическа кариера, или като личен банкомат от който да теглят тогава, когато им е удобно. Това са нещата от които искаме да спасим София", коментира той и изтъкна, че в бюджета на "Спаси София" - пътната, социалната и здравната инфраструктура са приоритет.

"Важно е да се каже, че в София - ГЕРБ, които иначе са за европейско развитие на България, които иначе били много демократична партия, управляват с авторитарен режим. Тяхното мнение е следното: "Ние сме спечелили изборите, имаме мнозинство и съответно 100% от нашите предложения ще бъдат изпълнявани". Това, че зад опозицията също стоят хора, на които са им гласували доверието - няма никакво значение. И така - 100% за ГЕРБ, 0% за опозицията. Това не е демокрация. Аз и моите колеги също имаме предложения. Това е бюджетът на София, не е ГЕРБ", заяви общинският съветник.

"Следим София от 10 години. Мога да направя съпоставка на мандатите на Йорданка Фандъкова. В момента това е най-лошият й мандат. Преди, независимо, че отново беше некачествено строителството, независимо, че отново имаше проблеми, виждаше се, че има някаква амбиция, сега и това го няма. И пълната пасивност на кмета, която не се включва, за да каже какво мисли по ключови теми. Множество са случаите, в които нещо се случва и нея я няма. Кметът е лидер, той е градоначалник. Бюджетът на София е издънен. Сключени са договори с различни фирми на хора с прякори, които са неизгодни за общината. Градът става все по-мръсен, защото за шеф на инспектората беше назначен човек, уволнен от системата на МВР задади бой на протестиращи под колоните на МС. И така, ако почнем от всичките им назначения и всичката мърлява работа, която се върши, виждаме и защо градът ни прилича на това нещо".

"Йорданка Фандъкова не е тази, която управлява градът ни. Отдавна се знае за интереси на вълци, на орлета и на всякакви други хора с прякори, градът ни се разграбва. Всяка една типично общинска дейност - сметопочистване, миене, поддържане на зелени площи, ремонти на улици, улично осветление - всичко това е дадено на частни фирми, на неслучайни хора с огромни печалби и с ниско качество", изрази мнението си Бонев.

Пред камерата ни той категорично заяви, че ГЕРБ са се барикадирали в Столична община като за последно. "От неработещите институции хората в София се научиха да бъдат паралелни институции, администратори и да си търсят правата".

Вижте още за какво си говорихме с Борис Бонев в прикаченото видео:



Още по темата: общо новини по темата: 118
04.09.2024 »
29.08.2024 »
31.07.2024 »
30.07.2024 »
30.07.2024 »
27.06.2024 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Кралица Елизабет II почина!
Отношенията София-Скопие
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията