ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
"Актьорски приключения" в столицата
Автор: Екип Sofia24.bg 14:47 / 22.08.2023Коментари (0)171
©
Театралните актьори Мартин Милчев и Стефан Кондров пренасят малчугани на възраст от 9 до 15 години в света на театралното изкуство с работилницата "Актьорски приключения“ в София.

"Събраха се деца на възраст, която ни трябва, за да им бъдем полезни в света на театъра. Моят колега Стефан Кондров преподава на деца, а аз като куклен актьор съм в постоянен контакт с тях, съответно там е нашата сила и в нея сме сигурни, че можем да помогнем, там имаме какво да дадем“, заяви пред БГНЕС актьорът Мартин Милчев.

Той обясни, че главната им цел е да насочат децата към това, което им е интересно, като за целта влизат в ролята на ментори.

"Правим множество упражнения, които протичат под формата на игри, неща, които ние сме правили в нашия професионален път и сме сметнали за полезни, необходими и приложими. Не гоним резултат, а процес“, каза Мартин Милчев.

Вече един ден от уъркшопа измина и театралният актьор сподели, че децата са щастливи. "Заниманията са от понеделник до петък тази седмица. През първия ден наблегнахме на запознанствата, за да създадем една среда, в която да са дружелюбни един към друг, да се приобщят и да станем една обща група. През следващите дни сме заложили упражнения, които да развият тяхната наблюдателност, комуникация, начин на изразяване и концентрация, като наблягаме много на концентрацията считайки дигиталния свят, в който живеем“, уточни актьорът.

Мартин Милчев коментира, че децата са артистично настроени и това се забелязва.

"Имат амбиция, желания и определено са настроени с идеята да бъдат творци. Посредством упражненията се надяваме да вземат по нещо за себе си“, добави той.

Милчев обясни, че родителите са споделили как са записали децата си на този вид активност, за да се занимават с нещо, което да ги разведри, да ги събуди като личности и да ги извади от зоната им на комфорт.

Стефан Кондров заяви, че главната му мотивация да преподава на децата, е полезността, която според него те придобиват.

"Те научават нови неща, тези активности ги правят по – любопитни, по – активни и по- мнителни към нещата, които гледат в киното и театъра“, каза театралният актьор и преподавател и подчерта, че искат вниманието на децата да бъде по – насочено, да бъдат по – смели както по време на упражненията, така и в живота.

"През тези дни децата ще могат да направят една категорична проверка дали това им харесва, дали това би ги занимавало, спрямо опита, който бихме им споделили с моя колега Мартин Милчев и спрямо упражненията“, каза театралният актьор.

Заниманията се провеждат на бул. Христо Ботев 71 и ще продължат до 25- ти, петък тази седмица, в които театралните актьори от Хасковския Драматичен театър Мартин Милчев и Стефан Кондров ще запознаят малчуганите в София с т.н. "Актьорски приключения“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Софийски новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Лято 2024
Газови доставки
Водна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията