ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Варварство: Жена роди и зарови двете си бебета в градината
Автор: Екип Sofia24.bg 19:37 / 19.09.2024Коментари (0)56
©
Илюстративна снимка
22-годишната студентка по право Киара Петролини призна, че в рамките на година е родила сама и тайно две бебета и ги е заровила в градината, без никой да знае.

Това станало близо до град Парма. Момичето успяло да скрие и от семейството, и от приятелите си и двете бременности. Нейният приятел Самуел, баща на бебетата, дори не знаел, че Киара забременяла от него два пъти.

Когато преди десетина дни в градината на вила във Виняле ди Траверсетоло, до Парма, бяха открити костите на бебе, заровено там преди повече от година, следователите насочиха вниманието си веднага към Киара, тъй като е обвиняема за убийството и на друго бебе. То било родено на 7 август 2024 г. Момичето беше разпитано повторно и призна, че е родила и заровила в градината и друго бебе, родено преди година.

Цялата трагедия започна да се разплита през август тази година. На 7 август Киара, за която всички твърдят, че била студентка за пример, родила сама вкъщи бебето си и го заровила в градината. На следващия ден заминала с родителите си за програмирана ваканция в Ню Йорк. Публикувала дори снимки от екскурзията си. Ден след това бабата на Киара, която трябвало да се грижи за къщата в тяхно отсъствие, открила трупчето на бебето, поставено в плик.

Това станало, след като кучето започнало да рови на това място в градината. Възрастната жена се обадила на полицията. След започналото разследване и направените ДНК-анализи следователите установили, че бебето било родено живо в 40-тата седмица от бременността и че майката е Киара Петролини.

 

Месец по-късно обаче следователите откриха в градината на къщата останките и от друго новородено, което е било заровено там преди година. И в този случай стана ясно, че майката е направила всичко сама, както потвърди прокурорът на Парма Алфонсо д'Авино. Според него Киара не била следена по време на бременностите си от никой медик и родила сама вкъщи. Според признанията пред в."Република" на приятелка на Киара тя ядяла много малко, за да не напълнее и за да не й се подуе коремът. Пред приятелките си тя изглеждала винаги спокойна и никой не подозирал, че е бременна.

"Още съм разтърсена. Сега се опитвам да си спомня ден по ден всичко. Киара беше спокойна – това спокойствие сега предизвиква у мен ужас, като си спомня", разказала пред следователите приятелка на Петролини. Киара е единствената разследвана за умишленото убийство и укриване на труповете на собствените си деца. Следователите обаче разпитват още шестима души, чиито думи може да хвърлят светлина върху случилото се.

До откриването на останките в градината на другото бебе, родено преди година,следователите стигнаха съвсем интуитивно. След като анализираха телефона на Киара, те разбраха, че тя е търсила в Гугъл "как се ражда второ дете". Така те си дадоха сметка, че откритият труп на 9 август всъщност е от второ раждане и започнаха да копаят отново в градината на къщата.

Соня Канроси, майка на младежа, който е баща на бебетата, казва, че видяла Киара за последно на 7 август и че тогава не се забелязвал "никакъв корем". Според Канроси синът й и Киара били близки още от детските си години, израснали заедно, ходели заедно на училище. Киара работела като доброволка в летен център за деца, заработвала и като детегледачка, всички й се доверявали и й поверявали рожбите си. Според Канроси синът й е напълно шокиран от случилото се, за което нямал никакво понятие.

"Ако първото откриване на заровено бебе изглеждаше като нещо сюрреалистично, при втория случай се отива отвъд всичко. В италианския речник няма дори измислени думи, които да опишат ситуацията", каза Соня Канроси. Според нея ако синът й знаел за бременността, тя самата щяла да се грижи за бебетата на Киара."Тя можеше да си ходи където иска", каза Канроси за момичето.

Новината за двойното детеубийство на Киара разтърси общността в малкото градче до Парма.Траверсетоло открай време било скучна провинция, в която никога нищо не се случва. Сега обаче за всички в Италия се превърна в място на ужасите. "Киара гледаше двете ми деца, грижеше се за тях две седмици в началото на лятото. Беше нормално момиче",споделя пред телевизионното предаване "Помериджо Чинкуе" една от майките, поверила децата си на Петролини.

"Продължавам да мисля и да премислям – как е възможно да съм си поверила децата,най-важното за мен, на човек, който е бил способен на подобно нещо?", казва друга майка пред в. "Кориере ди Парма", пише "24 часа".

"Коя е била всъщност Киара, която се смееше заедно с нас, когато пиехме аперитиви в бара? Това същото момиче ли е, което е заровило бебето си през август, и е направило същото нещо и преди година?", не спират да се чудят пред в."Месаджеро" дългогодишните приятели на Петролини.

Никой не може все още да си обясни защо Киара, която произлиза от заможно семейство, е решила да държи в тайна бременностите си и как е била в състояние с такова хладнокръвие да убие бебетата си и веднага след това да замине за ваканция, сякаш нищо не се е случило.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Борба за влияние в Близкия Изток
Природни стихии
Южна Америка
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията