ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Погребват Сър Боби Чарлтън, хиляди изпълниха улиците на Манчестър
Автор: Петя Кузева 17:03 / 13.11.2023Коментари (0)341
Хиляди хора се стекоха по улиците на Манчестър, за да почетат един от най-великите играчи на английския футбол за всички времена Сър Боби Чарлтън.

Погребалният кортеж пристигна на "Олд Трафорд" и мина пред стадиона, за да могат на феновете да се сбогуват с великия футболист и емблематична личност в спорта. Сър Алекс Фъргюсън и Гарет Саутгейт са сред водещите фигури на Манчестър Юнайтед, пристигнали в катедралата на Манчестър за службата. Петер Шмайхел, Майкъл Карик, Оле Гунар Солскяер, Хари Магуайр, Пол Скоулс, Рой Кийн и други, също отдават послена почит на кумира си. Там и принц Уилям в ролята си на президент на ФА. 

Очаква се до 1000 гости да се поклонят пред тленните останки на сър Боби Чарлтън, включително семейството и приятелите му. Той почина миналия месец след инцидент при падане в старческия дом, където получаваше грижи заради деменция си. Отиде си на 86 години.  

Сър Боби Чарлтън има 758 мача за Манчестър Юнайтед, като отбелязва 249 гола и печели три титли в лигата, FA Cup и Европейската купа. 

Легендата на "Олд Трафорд" сър Алекс Фъргюсън, който като мениджър изведе Манчестър Юнайтед до 30 титли, пристигна в катедралата, като предводител на опечалените от страна на "Червените дяволи". 

Хиляди по улиците на любимия на Сър Боби Манчестър, станаха свидетели на последното пътуване на спортния гигант из града, преди да бъде положен в гроба по-късно днес. 

Пред  "Олд Трафорд" привържениците на отбора оставиха цяло море от цветя, за да почетат спортната легенда, докато знамената на стадиона бяха свалени наполовина в знак на почит към легендата на клуба.

Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Алекс Степни, който също пристигна за погребението и навремето играеше със сър Боби Чарлтън го описа като "класически джентълмен". 

Огромен плакат, изобразяващ Чарлтън в цветовете на Юнайтед, беше закачен от външната страна на стадиона, а съобщение, изобразено над цялото съоръжение, гласеше: "Сър Боби Чарлтън, 1937 - 2023. Завинаги обичан". 

По пътя си към катедралата в Манчестър, кортежът на Чарлтън мина покрай статуята "Светата Троица", която изобразява английския герой, празнуващ гол с колегите си от Юнайтед Денис Лоу и Джордж Бест.  

Службата в катедралата ще остане частна и няма да бъде заснета по искане на близките. 

Сър Боби Чарлтън оцеля в самолетната катастрофа в Мюнхен през 1958 г., която отне живота на осем от неговите колеги. Блестящата кариера на героят от Световното първенство през 1966 г. включва и спечелването на Европейската купа с Юнайтед две години по-късно. Сър Алекс го описа като "кула на силата" по време на 26-годишния му период начело.

В паметна реч, публикувана в програмата за деня преди дербито срещу Манчестър Сити, той написа: "Не е изненада за мен, че сме виждали почит към сър Боби от всяка точка на света, по всеки телевизионен канал и във всеки вестник, защото той без съмнение беше най-великият английски играч на всички времена", написа Фъргюсън.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Пожари 2024
Лято 2024
Газови доставки
Водна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията