ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
София
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Бизнес
Институции
Криминални
Общество
Откриха тялото на британския телевизионен водещ Майкъл Мозли на гръцкия остров Сими
Автор: Екип Sofia24.bg 13:06 / 09.06.2024Коментари (0)1090
©
Британският водещ Майкъл Мозли, който е в неизвестност от миналата седмица е открит мъртъв, предаде Кathimerini.

По първоначална информация 67-годишният мъж е бил открит в района на Агия Марина на десет метра от плажа върху скалите. Тялото е било забелязано от екип на ERT, който е бил на лодка заедно с кмета на Сими Лефтерис Папакалодукас.

Както е заявил Папакалодукас пред Кathimerini, 67-годишният мъж, противно на първоначалните предположения, че се е отправил към вътрешността, накрая изглежда се е преместил в Агия Марина. Според кмета той успял да премине в условията на жега целия стръмен склон, но малко преди да стигне до плажа, паднал - неизвестно как, може би се е замаял или спънал.

Тялото му е намерено на скалисто място на няколко метра от плажа на Агия Марина.

Тялото е забелязано от кмета на Сими заедно с група журналисти, които са патрулирали по крайбрежието на острова.

Както описва журналистът от ERT, в някакъв момент камерата забелязала "обект" на няколко метра от плажа. Когато увеличили изображението, те видели нещо, което блестяло като часовник. Приближавайки се към мястото, те забелязали тялото на Мозли.

По последна информация на тялото има само една рана на главата. В момента се чака съдебен лекар, който пътува с лодка на бреговата охрана от Родос.

Мозли, 62-годишната му съпруга и приятелска двойка са пътували до Сими във вторник (4 юни), за да прекарат едноседмична почивка.

В сряда, 5 юни, четиримата се качили на лодка и отишли да плуват на плажа Агиос Николаос, разположен в залив на около час и половина пеша от Ано Сими, едно от двете селища Хора на острова.

Мозли не последвал групата с лодката, а предпочел да се върне пеша от плажа - трябва да се отбележи, че той не е имал мобилен телефон със себе си - в ден, в който, както е заявил вчера кметът на острова Лефтерис Папакалодукас, температурите са били особено високи.

Кой е бил Майкъл Мозли

В продължение на три десетилетия Майкъл Мозли имаше постоянно присъствие в британските медии като създател и водещ на много предавания, главно по BBC, но също и по британския Channel 4, а често се появяваше и в предавания на ITV.

Роден е в Индия, но е израснал в Англия. Учи политика, философия и икономика в Оксфордския университет и макар първоначално да работи като банкер в Лондон, по-късно решава да учи медицина.

След дипломирането си се увлича по журналистиката и през 1995 г. е обявен за медицински журналист на годината. Продължава да продуцира няколко научни предавания, главно за BBC, и едно от тях, научният документален филм "Човешкото лице", представен от британския актьор Джон Клийз, който разглежда красотата чрез науката, е номиниран за наградата "Еми" през 2002 г.

В допълнение към десетките предавания, които е представял за BBC, най-популярното от които е "Доверете ми се, аз съм лекар", през последните години Майкъл Мозли е създал няколко поредици за Channel 4, в които наред с други неща се разглежда и проблемът със затлъстяването. Той стана известен с диетите, които препоръчва, и с хранителните съвети, които често дава на обществеността. Написал е и книга за периодичното гладуване 5:2, което включва "гладуване" два дни в седмицата.

По същото време по BBC той води подкаста Just One Thing, в който всеки епизод представя по едно малко научно доказано нещо, което човек може да направи в ежедневието си, за да се чувства по-добре, например да се храни по-бавно или да прави йога.


Още по темата: общо новини по темата: 271
14.10.2024 »
13.10.2024 »
11.10.2024 »
10.10.2024 »
10.10.2024 »
09.10.2024 »
предишна страница [ 1/46 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Столичен общински съвет 2024-2028г.
Автобус се обърна край Своге, има много жертви
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в София и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли да се дадат повече права на районните кметове?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
София
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0700 45 024

novini@sofia24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Софиянци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията